Αυγενάκης για Eurogroup: «Μεγαλειώδης κωλοτούμπα του Αλέξη Τσίπρα»

Με καυστικό τρόπο σχολιάζει ο Λευτέρης Αυγενάκης τις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα.

Ο γραμματέας Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο για «μεγαλειώδη κωλοτούμπα» του πρωθυπουργού και τονίζει ότι η χθεσινή συμφωνία θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί πριν από τέσσερα χρόνια».

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο κ. Αυγενάκης μετά το Eurogroup:

«4 χρόνια! 4 χρόνια για να φθάσουμε πιο χρεωμένοι, πιο ταλαιπωρημένοι και πιο φτωχοί από εκεί που είμασταν το 2014. Η χθεσινή συμφωνία για το χρέος θα μπορούσε να επιτευχθεί ήδη από το 2014 αν ο κ. Τσίπρας δεν πειραματιζόταν με τις αυταπάτες του στην πλάτη των Ελλήνων.

Περιμένουμε τον Πρωθυπουργό να πανηγυρίσει τη μεγαλειώδη “κωλοτούμπα” του: την επιμήκυνση του χρέους. Αυτή που το 2012, αποκαλούσε “μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε”, την ώρα μάλιστα που η ρύθμιση του 2012 θα το πήγαινε κοντά στο 110% μέχρι το 2022, ενώ σήμερα το χρέος είναι στο 177.8% και το 110% είναι όνειρο θερινή νυκτός.

Περιμένουμε, στο επόμενο διάγγελμά του ο κ. Τσίπρας, όπως βάφτισε την πΓΔΜ, “Σεβέρνα Μακεντονίγια”, έτσι να βαφτίσει “επανυπολογισμό” τη νέα μείωση συντάξεων, “μαξιλάρι ρευστότητας” τα ματωμένα πλεονάσματα ως το 2060, “αξιοπρέπεια και ελπίδα” τον έλεγχο κάθε 3 μήνες από την Τρόικα.

Η Κυβέρνηση μπορεί να πανηγυρίσει ελεύθερα γι’ αυτή τη μεγαλειώδη (!) επιτυχία της.

Έχει δώσει άλλωστε τα πάντα για να πάρει το ελάχιστο στο θέμα του χρέους, ο “καλύτερος μαθητής των Βρυξελλών”, όπως λέει και η Λιμπερασιόν».