INTIME

Αυγενάκης: «Η ΝΔ απαντά με εξωστρέφεια στην εσωστρέφεια του ΣΥΡΙΖΑ»

«Η ΝΔ δίνει προτεραιότητα στα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας και σχεδιάζουμε, από κοινού με τους πολίτες, την επόμενη ημέρα» είπε από την Κρήτη ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Με αφορμή την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αναπτύσσεται η νέα φθινοπωρινή εξόρμηση της ΝΔ από τη Μακεδονία και τη Θράκη, για να επεκταθεί σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα.

Ύστερα από οδηγίες του Προέδρου του Κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, Βουλευτές, Τομεάρχες, Γραμματείς, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, μέλη της ΟΝΝΕΔ και τοπικά στελέχη, προετοιμάζουν σειρά επισκέψεων, συναντήσεων και εκδηλώσεων στην Κ. Μακεδονία (Χαλκιδική, Ημαθία, Κιλκίς, Σέρρες, Πέλλα, Πιερία), τη Δυτ. Μακεδονία (Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Γρεβενά) και την Αν. Μακεδονία – Θράκη (Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος).

Στη σημερινή συνεδρίαση (29-08-2018) της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη, συζητήθηκαν ζητήματα οργάνωσης και συντονισμού των δράσεων και εκδηλώσεων της ΝΔ στη Β. Ελλάδα.

Η επίσκεψη του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη και των στελεχών της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα ξεπερνά τα στενά εθιμοτυπικά όρια μέσα στα οποία γίνονταν οι επισκέψεις αυτές στο παρελθόν. Τα στελέχη της ΝΔ έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες, εκπαιδευτικά ιδρύματα, μονάδες καινοτομίας, συλλόγους νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, που στηρίζονται από την Εκκλησία και τοπικούς φορείς.

Στόχος είναι να αναδειχθεί η σημασία που έχουν στην παραγωγή υπεραξίας και πλούτου στις τοπικές κοινωνίες η έρευνα, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η αριστεία, αλλά και να στείλει η ΝΔ το μήνυμα ότι χρειάζεται ένα κλίμα στο οποίο να μπορούν να κινητοποιηθούν οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και να αξιοποιηθούν οι ενδογενείς και κυρίως οι τοπικές αναπτυξιακές δυνατότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Τομεάρχες, Βουλευτές, Γραμματείες, τα μέλη της Π.Ε., τα μέλη της ΟΝΝΕΔ, τα τοπικά στελέχη της ΝΔ και η Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων στη Συμπρωτεύουσα, καθώς και στους Νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, με θέματα που αφορούν το νέο status quo στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια, τις μεταρρυθμίσεις και τις επιπτώσεις του λαϊκισμού στη ζωή μας, την Παιδεία και το ρόλο της στη σύγχρονη Δημοκρατία.

Παράλληλα, θα γίνουν επισκέψεις και συναντήσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ σε κοινωνικές δομές, γυναικείους αγροτικούς συνεταιρισμούς, εργατικά κέντρα, ενώσεις αποστράτων, επιστημονικούς φορείς, καθώς και με εκπροσώπους ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού και Ποντιακών Ομοσπονδιών. Μεταξύ άλλων, θα γίνουν στοχευμένα επισκέψεις σε αγροτικούς συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ποτών, των τροφίμων και της μεταποίησης, σε επιχειρήσεις που επενδύουν στην εξωστρέφεια και την καινοτομία.

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, η ΝΔ είναι το μοναδικό κόμμα, που με αφορμή τη ΔΕΘ ξεφεύγει από τα στενά όρια της επίσκεψης και ομιλίας στην Έκθεση και συγκροτεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επισκέψεων με ευρύτερη θεματολογία και δράση στη Β. Ελλάδα. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει πάνω από 250 στοχευμένες επισκέψεις κλιμακίων και 17 εκδηλώσεις σε όλους τους νομούς της Β. Ελλάδας, καθώς και μεγάλες εκδηλώσεις στο ν. Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, οι Γραμματείες της ΝΔ θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη (10-14/09) με θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, την επιστήμη & επιχειρηματικότητα, την ψήφο στους αποδήμους, τους εργαζόμενους στον Δημόσιο & Ιδιωτικό Τομέα, τις προκλήσεις της επόμενης κυβέρνησης σε οικονομία & ασφάλεια, τις πολιτικές για την προστασία της οικογένειας, την καινοτομία & ανταγωνιστικότητα, το ρόλο της αυτοδιοίκησης στη σύνδεση τουρισμού & πολιτισμού, τους ΡΟΜΑ, τα νέα δεδομένα στα Βαλκάνια, καθώς και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα, η Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων, την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, οι οποίες περιλαμβάνουν ζητήματα εθελοντισμού, δημοσίου διαλόγου και πολιτικού πολιτισμού, ενώ στο ανοικτό αμφιθέατρο του Δημαρχείου θα λειτουργούν κιόσκια με τη συμμετοχή εθελοντικών οργανώσεων και πολιτιστικών συλλόγων.

Κορύφωση όλων αυτών των εκδηλώσεων η κεντρική ομιλία του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δράσεων, ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε «η εικόνα της μιζέριας, της ανικανότητας και του διχασμού της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να αλλάξει και να αντικατασταθεί από την Ελλάδα των έργων, της ενότητας, της προόδου και της αισιοδοξίας. Η συνεχής και εξωστρεφής παρουσία της ΝΔ αναδεικνύει ότι δίνουμε προτεραιότητα στα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας και σχεδιάζουμε, από κοινού με τους πολίτες, την επόμενη ημέρα.

Ζητάμε από τους πολίτες να συμπορευθούμε σε μια προσπάθεια αναγέννησης της πατρίδας μας. Αυτή είναι η πρόκληση της επόμενης ημέρας».