Αυγενάκης: «Κακή συμφωνία στις Πρέσπες, πληγωμένοι πολίτες»

Τις ενστάσεις του για τη συμφωνία με τα Σκόπια που υπογράφηκε στις Πρέσπες επανέλαβε ο Λευτέρης Αυγενάκης, με δηλώσεις του από τη Φλώρινα.

«Η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών είναι μια κακή συμφωνία και μη αποδεκτή. Είναι μια συμφωνία που θίγει τα εθνικά συμφέροντα», τόνισε ο γραμματέας ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο επίσκεψης κλιμακίου της ΝΔ στους νομούς Φλώρινας και Πέλλας την Τετάρτη (20/6).

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συν. Τύπου που έδωσε ο κ. Αυγενάκης:

«Έχει γίνει πολύ μεγάλη ζημιά με την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες. Ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε μία κακή συμφωνία. Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών είναι πληγωμένοι, επειδή η Κυβέρνηση δεν σεβάστηκε τις ευαισθησίες τους.

Είναι μια προκλητική συμφωνία που περιλαμβάνει απαράδεκτες υποχωρήσεις από τις πάγιες εθνικές μας θέσεις.

Η αποδοχή της «μακεδονικής γλώσσας» και της «μακεδονικής εθνότητας» συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση. Είναι ανήκουστη υποχώρηση.

Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία που υποχρεούται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Όπως ακριβώς η Νέα Δημοκρατία έθεσε προ των ευθυνών της την Κυβέρνηση με την πρόταση δυσπιστίας την Κυριακή, το ίδιο ακριβώς θα πράξει καταψηφίζοντας τη συμφωνία, όταν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος τη φέρουν προς επικύρωση στη Βουλή.

Θέλουμε σταθερότητα στα Βαλκάνια. Θέλουμε ειρήνη και σχέσεις συνεργασίας και αλληλεγγύης με τους γείτονες μας.  Αλλά αυτό προϋποθέτει σχέσεις ειλικρινείς και χτισμένες σε στέρεες βάσεις. Αυτό προϋποθέτει μια σταθερή και ισχυρή Ελλάδα. Αυτό επιβάλλει μια λύση που δεν θα θίγει τα εθνικά μας συμφέροντα.

Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει το παν για να μην διχαστούν οι Έλληνες και καλεί τους πολίτες να δείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και καλεί το ίδιο να πράξει και η κυβέρνηση, η οποία μοιάζει να μην συνειδητοποιεί ότι έχει απέναντί της τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων.

Πιστεύουμε στη ενότητα του ελληνικού λαού και στις αστείρευτες δυνάμεις του».

Τον γραμματέα της ΝΔ συνοδεύουν ο Αν. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,  Γ. Αντωνιάδης, ο βουλευτής Πέλλης, Γ. Καρασμάνης, η Αν. Τομεάρχης Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, Μ. Αντωνίου, ο Τομεάρχης Οικονομικών, Απ. Βεσυρόπουλος, και ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ν. Παναγιωτόπουλος.