Αυγενάκης: «Ο λογαριασμός για ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα έρθει σε όλες τις κάλπες»

Μήνυμα στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πως ο λογαριασμός θα έρθει σε όλες τις κάλπες, όποτε και αν τις στήσουν», έστειλε ο Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στη δημοτική τοπική οργάνωση της ΝΔ Αιγιαλείας.

Ο γραμματέας πολιτικής επιτροπής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι το ενδεχόμενο τριπλών ή τετραπλών εκλογών το Μάιο του 2019 υπονομεύει την αυτοδιοίκηση, κανιβαλίζει τους θεσμούς και επιχειρεί πρωτοφανείς εκλογικές μεθοδεύσεις.

Επίσης τόνισε ότι «οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος εκχώρησαν στους Σκοπιανούς τη «μακεδονική εθνότητα» και τη «μακεδονική γλώσσα», κάτι που καμία προηγούμενη Κυβέρνηση δεν είχε θέσει καν προς συζήτηση», ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία.

«Δεν την προκαλέσαμε, δεν την διαπραγματευτήκαμε, δεν θα την ψηφίσουμε. Πριν καν στεγνώσει το μελάνι της πρόσκλησης του ΝΑΤΟ στη γείτονα, ο κ. Ζάεφ αποσιώπησε ήδη τον όρο “Βόρεια” ως βασικό συνθετικό του erga omnes ονόματος της χώρας του, δηλώνοντας ότι “Η Δημοκρατία της Μακεδονίας” έγινε μέλος της οικογένειας της Συμμαχίας», τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

«Οι συνταξιούχοι έρμαιο των επικοινωνιακών παιχνιδιών του Τσίπρα»

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, ο Γραμματέας της ΝΔ υπογράμμισε πως «στο 3ο Μνημόνιο δε συμπεριλαμβάνονταν περικοπές των συντάξεων -κάτι που καταψήφισε η ΝΔ», ενώ υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει να καταστήσει τους συνταξιούχους έρμαιο των επικοινωνιακών παιχνιδιών του κ. Τσίπρα». Αναλυτικότερα είπε: «πρώτοι ταχθήκαμε εναντίον των νέων περικοπών στις συντάξεις. Από εκεί και πέρα υπάρχει αυτή η στυγερή πλειοψηφία των 153 Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ψηφίζουν τα πάντα. Έχουν ψηφίσει το Σκοπιανό, έχουν ψηφίσει μείωση συντάξεων, θα ψηφίσουν 4ο μνημόνιο και κανείς δεν ξέρει τι άλλο θα ψηφίσουν»,  δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Πεμπτουσία της συναλλαγής η απλή αναλογική»

Αναφορικά με το θέμα της απλής αναλογικής στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τη χαρακτήρισε ως την «πεμπτουσία της συναλλαγής» και επισήμανε πως οδηγεί, στην πράξη, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στη διάλυση και την παράλυση, ενώ καθιστά ομήρους τους Δημάρχους και Περιφερειάρχες. «Για τη ΝΔ η αυτοδιοίκηση είναι εταίρος, σύμμαχος και συνομιλητής».

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης, εξέφρασε τη βεβαιότητα για νίκη του κόμματος στις εκλογές, επισημαίνοντας ότι: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανοίξει διάλογο με όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα με εκείνους που αισθάνονται προδομένοι από τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αλλά και με όλους όσοι ζητούν υπευθυνότητα, συνέπεια, σοβαρότητα, ελπίδα και όραμα. Η ΝΔ δεν απειλείται από θνησιγενή σχήματα που προσπαθούν να “φυτρώσουν” με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και που ενθαρρύνονται από συγκεκριμένα μιντιακά κέντρα. Ο λογαριασμός θα έρθει σε όλες τις κάλπες, όποτε κι αν αυτές στηθούν: Εθνικές εκλογές, ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές! Θα μεταβληθεί σε μια μετωπική απόρριψη της κυβέρνησης».