Αυγενάκης: «Τα κομματικά παζάρια επικράτησαν του εθνικού συμφέροντος»

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Λευτέρης Αυγενάκης, μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο. Ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Φωκίδας, στην Άμφισσα.

Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε «θλιβερούς» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους «λοιπούς πρόθυμους» που ψήφισαν «ναι» και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, τα κομματικά παζάρια και ο κυνισμός του ΣΥΡΙΖΑ επικράτησαν του εθνικού συμφέροντος. Πριν από τέσσερα χρόνια ακριβώς, ο κ. Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές εξαπατώντας τους πολίτες. Για να μας πάει τελικά πολλά χρόνια πίσω, κάνοντας χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων και ειδικά των πιο αδύναμων».

Σύμφωνα με το βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας «τώρα ολοκληρώνει το καταστροφικό του πέρασμα και με μία εθνική υποχώρηση. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πλέον γνωρίζουν. Βίωσαν τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ και έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Πρέπει, όμως, να μείνουν ενωμένοι και να επιδείξουν δημοκρατική ωριμότητα. Μακριά από ακρότητες. Σύντομα θα μιλήσουν και η απάντησή τους στις κάλπες θα είναι συντριπτική».

Μάλιστα, ο κ. Αυγενάκης χαρακτήρισε την κυβέρνηση αυταρχική και επεσήμανε: «Τέσσερα χρόνια μίσους, εμμονών και διχασμού με την πρόφαση ενός οράματος για καλύτερη κοινωνία! Τέσσερα χρόνια πειραματισμών, υποσχέσεων και προπαγάνδας! Τέσσερα χρόνια που οι θεσμοί και η Δημοκρατία, επιδιώκεται να περάσουν υπό κομματική διαχείριση!».

«Σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα»

Όσον αφορά τις επικείμενες εκλογές, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε πως «το 2019 θα είναι χρονιά μεγάλης πολιτικής μάχης» και πρόσθεσε:

«Είμαστε σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα. Σας καλώ όλες και όλους να συμπορευτούμε, ώστε να ισχυροποιήσουμε το μέτωπο των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων και να κερδίσουμε μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αλλαγής.

Ο λαός θα στείλει το δικό του μήνυμα, θα το στείλει σύντομα στις κάλπες. Οι πολίτες ζητούν να φύγει η κυβέρνηση του ψέματος, της μιζέριας, του διχασμού και της παρακμής. Όλα τα στελέχη της παράταξης μας πρέπει να ξέρουν ότι είμαστε δίπλα τους! Το κόμμα μας, ούτε καλύπτει, ούτε ενθαρρύνει καμία μορφή βίας. Στεκόμαστε, όμως, ξεκάθαρα απέναντι σε όσους προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τα στελέχη της οργάνωσής μας. Και διαμηνύουμε, να μην κουνάνε το δάχτυλο στην παράταξη της Δημοκρατίας, της θεσμικής κανονικότητας και της Δικαιοσύνης, αυτοί που χαϊδεύουν κάθε λογής μπαχαλάκηδες και τρομοκράτες! Ως εδώ. Δεν πτοούμαστε!».