Αυξήθηκαν 4,1 δισ. ευρώ οι οφειλές στην εφορία

Κατά 4,1 δισεκατομμύρια ευρώ αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την εφορία το πρώτο 4μηνο του 2018, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο βουλευτής Ημαθίας αποδίδει την εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων στην πολιτική της υπερφορολόγησης που ακολουθεί η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και την οποία πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες.

Η πλήρης δήλωση του Απόστολου Βεσυρόπουλου

«Η πολιτική της υπερφορολόγησης του κ. Τσίπρα έχει συνέπειες που τις πληρώνουν  οι Έλληνες πολίτες  και η χώρα. Μόνο τους πρώτους 4 μήνες του 2018 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την Εφορία αυξήθηκαν κατά 4,1 δις ευρώ.

Με δεδομένο ότι ξεκινά η καταβολή του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, είναι βέβαιο ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την Εφορία θα παρουσιάσουν αυξητική τάση.

Η “καθαρή έξοδος” του κ. Τσίπρα μεταφράζεται σε 3.865.882 πολίτες με οφειλές προς την Εφορία, που τους επόμενους μήνες θα αυξηθούν. Η απάντηση του κ. Τσίπρα είναι οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί ακινήτων. Μόνο τον Απρίλιο, ασκήθηκαν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε  7.559 ακόμα πολίτες ενώ 1,7 εκ πολίτες βρίσκονται στον κλοιό των κατασχέσεων.

Ο Πρωθυπουργός των φόρων μεταλλάσσεται σε Πρωθυπουργό των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών. Είναι το μόνο που ξέρει να κάνει για να κρατήσει, όσο μπορεί ακόμα, την καρέκλα της εξουσίας».