Αυστραλία: Ρωγμή σε ουρονοξύστη στο Σίδνεϊ, μαζική εκκένωση

Αρκετές χιλιάδες ανθρώπους απομάκρυνε σήμερα η αστυνομία στην Αυστραλία, μετά την εμφάνιση μιας ρωγμής σε έναν ουρανοξύστη 38 ορόφων, που είχε οικοδομηθεί πρόσφατα, στο δυτικό Σίδνεϊ.

Παραμονή Χριστουγέννων, σχεδόν 3.000 άνθρωποι, ένοικοι του ουρανοξύστη ή γειτονικών κτηρίων κλήθηκαν να εγκαταλείψουν το σημείο ταχέως, ενώ ειδικοί άρχισαν έρευνες στο κτήριο, που έχει μετατοπιστεί κατά «ένα ή δύο χιλιοστά».

«Η αστυνομία ενημερώθηκε για έναν μεγάλο κρότο που ακούστηκε στο ύψος του 10ου ορόφου της πολυκατοικίας», που ονομάζεται Opal Tower, και «βρήκε ότι υπήρχε μια ρωγμή» δήλωσε ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, Γκρεγκ Ράιτ.

«Θα εκτιμήσουν τις ζημιές»

«Πυροσβέστες, συνοδευόμενοι από μηχανικούς και μέλη των πρώτων βοηθειών, θα ερευνήσουν το κτήριο, για να εκτιμήσουν τις όποιες ζημιές και να αποφασίσουν για τη συνέχεια» της επιχείρησης, σημείωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους.

«Μηχανικοί μού είπαν ότι (το κτήριο) έχει μετατοπιστεί κατά ένα ή δύο χιλιοστά» διευκρίνισε στον Τύπο ο επίτροπος Φίλιπ Ρότζερσον, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο ουρανοξύστης στην Αυστραλία είχε πρόσφατα κατασκευαστεί και είχε παραδοθεί φέτος με 392 διαμερίσματα.

Δείτε επίσης: Ινδονησία: Στους 373 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών