Αυτή είναι η τελικά τετράδα του Masterchef (vd)

Στους η ημιτελικούς έχει πλέον φτάσει ο μαγειρικός διαγωνισμός MasterChef, όπου έλαβαν μέρος οι Παντελής Βούρος, Σπυριδούλα Καραμπουτάκη, Πάνος Τόγιας, Μανώλης Σαρρής και Χρήστος Μπάρκας. 

Οι παίκτες έβαλαν τα δυνατά τους σε δυο δοκιμασίες, από τις οποιες προέκυψε η τελική τετράδα του διαφωνισμού.

Πρώτη δοκιμασία ήταν ένα mystery box με υλικά επιλογής του Πάνου Ιωαννίδη. Αυτά τα υλικά ήταν μπούτι από κατσίκι, θυμάρι, φρέσκια ρίγανη, μανιτάρια, κεφαλοτύρι, πετιμέζι, ξερά σύκα, λάδι λευκής τρούφας, σταμναγκάθι, μυρώνια, σπαράγγια πράσινα, κρεμμύδι λευκό, σκόρδο, περουβιανές πατάτες, βελανίδι ντοματίνι, κόκκινο κρασί, αλλά και τα βασικά υλικά του πάγκου.

Ο παίκτης που παρουσίασε το καλύτερο πιάτο στους κριτές ήταν ο Μανώλης Σαρρής. Ο Μανώλης πέρασε απευθείας στην τετράδα του διαγωνισμού και δεν έλαβε μέρος στη δεύτερη δοκιμασία αντιγραφής πιάτου.

Με τον Μανώλη να βρίσκεται στον εξώστη, οι παίκτες και οι τρεις κριτές υποδέχθηκαν τον chef Γιώργο Βενιέρη, ο οποίος είχε ετοιμάσει ένα ιδιαίτερο πιάτο με υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Καραβίδα ποσέ σε νερό καρύδας και παναρισμένη σε μαύρο τραγανό ρύζι. Σάλτσα κίτρινου κάρυ με γάλα καρύδας, ανανάς κορυφές σταμναγκάθι, πίκλα μελιτζάνα και νιόκι plantain, flakes καρύδας και φύτρες βασιλικού.

Τελικά χθες το βράδυ από το διαγωνισμό αποχώρησε ο Παντελής Βούρος.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=HjHE09x-XKw

https://www.youtube.com/watch?v=W0qJETEpNtA