Αχτσιόγλου: «Έτσι θα κερδίσουμε τις εκλογές του ’19»

«Η έξοδος της χώρας από τη μνημονιακή περίοδο θα γίνει αισθητή στους πολίτες, σε πολλά και διαφορετικά πεδία». Την συγκεκριμένη άποψη εξέφρασε η υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» η οποία θα κυκλοφορήσει αύριο, Μ. Σάββατο (7/4) και προσθέτει με νόημα ότι «αυτή η συνθήκη νομίζω ότι θα εμπεδώσει τις κοινωνικές μας συμμαχίες και θα μας δώσει τη νίκη στις εκλογές του 2019».

Επίσης η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της κυβέρνησης ώστε τώρα που η οικονομία επιστρέφει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης να τεθούν τα θεμέλια ώστε αυτή να είναι δίκαιη και να έχει στον πυρήνα της την αξιοπρεπή εργασία. «Για τον λόγο αυτό νομοθετήσαμε την επαναφορά από τον Αύγουστο του 2018, των δύο βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της επεκτασιμότητας και της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης οι οποίες είχαν ανασταλεί την περίοδο της κρίσης. Για τον λόγο αυτό δρομολογούμε την αύξηση του κατώτατου μισθού» υπογράμμισε εκτός των άλλων.

Πρόγραμμα για 25.000 ανέργους

Επίσης ανέφερε ότι εντός του επόμενου διμήνου θα ανακοινωθεί η κατανομή των επιπλέον 450 εκ. ευρώ που θα δοθούν από ευρωπαϊκά κονδύλια, ενώ προανήγγειλε και νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στην τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού που θα αφορά 25.000 ανέργους.

Τέλος αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, η υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση «υπερασπίζετε με αίσθημα ευθύνης την εθνική γραμμή. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ένας ισορροπημένος συμβιβασμός μεταξύ των δύο χωρών, καθώς το συμφέρον όλων είναι να επιτευχθεί όσο το δυνατόν συντομότερα μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, στο πλαίσιο το οποίο έχει περιγραφεί από την ελληνική κυβέρνηση».