Αύξηση κερδών αναμένει για το 2019 ο όμιλος VW

ροη

Τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου Volkswagen για το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 30%, παρά το γεγονός ότι υπήρξε μείωση των πωλήσεων.

Η αύξηση της κερδοφορίας οφείλεται στα μεγάλα περιθώρια κέρδους των SUV, αλλά και της αύξησης των όγκων παραγωγής της Porsche και της Skoda.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν στα 5,13 δισ. ευρώ έναντι 3,94 δισ. ευρώ το β’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, η VW ήταν μέχρι στιγμής πιο ανθεκτική στις αναταραχές της βιομηχανίας που έπληξε τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τους προμηθευτές τους.

Η όλη κατάσταση έχει οδηγήσει τόσο τη BMW όσο και τη Daimler στη μείωση των παραγωγών τους, ενώ στρέφονται προς την ηλεκτροκίνηση, η οποία τα επόμενα χρόνια θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η VW επανέλαβε πριν λίγες ημέρες ότι αναμένει οι παραδόσεις των οχημάτων μέσα στο έτος να υπερβούν τον προηγούμενο χρόνο, με τα έσοδα να είναι αυξημένα τουλάχιστον κατά 5%.

Τα μοντέλα όπως το crossover της VW T-Roc και η Skoda Karoq αντιπροσωπεύουν περίπου το 35% των παραδόσεων φέτος σε σύγκριση με το 25% πέρυσι, μία ανατροπή μετά τη VW που παρουσιάζει καθυστέρηση για τα SUV των ανταγωνιστών της για χρόνια.

Τέλος, ο όμιλος VW αναμένει το ποσοστό των πωλήσεων SUV να αυξηθεί στο 40% μέχρι το 2020.

Κ.Π.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.