Βέλη Όλγας Κεφαλογιάννη κατά υπουργείου Πολιτισμού

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη για την εξέλιξη της πορείας ολοκλήρωσης σημαντικών έργων της Αθήνας κατηγορώντας για ολιγωρία το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να μην ολοκληρωθούν έγκαιρα σημαντικά έργα, όπως το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης (ΜΕΛΤ), η  Εθνική Πινακοθήκη και το Μέγαρο Τσίλλερ-Λοβέρδου, και να χαθούν πολύτιμα ευρωπαϊκά κονδύλια» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κ. Κεφαλογιάννη.

«Στην ίδια μοίρα, όμως, βρίσκεται και το ΑΚΡΟΠΟΛ ΠΑΛΛΑΣ, που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους. Ακόμα όμως και όταν αποκατασταθεί πλήρως το κτίριο,  το νομικό καθεστώς κάτω από το οποίο θα λειτουργήσει δεν είναι ξεκάθαρο» προσθέτει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Η καθυστέρηση που παρουσιάζει η απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ 2014-2020 για τα χρηματοδοτούμενα έργα που έχουν μεταφερθεί από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο στην παρούσα είναι αδικαιολόγητη. Το ίδιο αδικαιολόγητη, όπως και η διαρκής ολιγωρία του Υπουργείου Πολιτισμού» καταλήγει η κ. Κεφαλογιάννη.