ΒΕΘ: «Απαράδεκτη η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το Σκοπιανό»

Την έντονη αντίθεσή του στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το Σκοπιανό εκφράζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

«Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς περιλαμβάνει η συμφωνία. Σε κάθε περίπτωση η εκχώρηση του ονόματος ‘Μακεδονία’ και η αποδοχή της μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας συνιστούν μίας πρώτης τάξεως εθνική υποχώρηση. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να λύσεις ένα πρόβλημα που χρονίζει, ωστόσο η λύση που επιλέχθηκε από την ελληνική πλευρά, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, μόνον ως απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί», δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΒΕΘ υπογράμμισε πως με τη συμφωνία αυτή «ανοίγουν νέες πληγές για τους βορειοελλαδίτες, ενώ παράλληλα μετατρέπεται το σκοπιανό πρόβλημα σε ελληνικό».

«Η αποδοχή από την ελληνική κυβέρνηση των θέσεων της κυβέρνησης των Σκοπίων περί “Μακεδόνα πολίτη” και “μακεδονικής γλώσσας” δεν επιλύουν τα αλυτρωτικά ζητήματα, αντίθετα τα διαιωνίζουν», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Καπνοπώλης και πρόσθεσε:

«Για τον επιχειρηματικό κόσμο της Βόρειας Ελλάδας, η λύση, στην τελική της μορφή, θα πρέπει να περιλαμβάνει την προστασία των ελληνικών επενδύσεων και όλων των ζητημάτων που αφορούν τις εμπορικές χρήσεις των ελληνικών προϊόντων και των επωνυμιών τους, και γενικότερα τις ομαλές οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών που δεν θα δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό».