Βερβεσός: «Όχι στις απειλές κατά βουλευτών, όχι όμως και στις συλλήψεις για αφισοκόλληση»

Καταδικάζει ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, τις στοχοποιήσεις βουλευτών με αφορμή την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και προβληματισμούς για τις επιλεκτικές, όπως τις χαρακτηρίζει, συλλήψεις πολιτών.

Ακολουθεί ολόκληρη η σχετική δήλωση που έκανε ο κ. Βερβεσός:

«Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν ανακύψει στο πλαίσιο της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την στοχοποίηση εκλεγμένων εκπροσώπων της νομοθετικής λειτουργίας, οι οποίοι διαθέτουν εκ του Συντάγματος απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση. Οποιεσδήποτε απειλές κατά της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας παραπέμπουν σε άλλες εποχές από τις οποίες η Ελλάδα έχει απομακρυνθεί εδώ και δεκαετίες.

Από την άλλη πλευρά όμως, συνταγματικής προστασίας απολαύει εξίσου η ελευθερία της έκφρασης, που περιλαμβάνει και το δικαίωμα κριτικής, ακόμα και οξείας, όταν αφορά δημόσια πρόσωπα, και δη αυτά που ασκούν εξουσία.
Για τον λόγο αυτό προκαλούν κατάπληξη οι επιλεκτικές συλλήψεις τη επικλήσει διατάξεων περί αφισοκόλλησης και η δίωξη προσώπων, τα οποία ασκούν το δικαίωμα νόμιμης κριτικής σε πολιτικά πρόσωπα».

Δείτε επίσης: ΝΔ: «Πάμε σε εκλογές κ. Τσίπρα, όχι σε ντιμπέιτ»