Βερολίνο: Εξαιρετική είδηση για την Ευρώπη

Μέσω Twitter o γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας χαιρέτισε την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή κάνοντας λόγο για μια «εξαιρετική είδηση για την Ευρώπη και μια νίκη της διπλωματίας».

Ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας προχώρησε μέσω Twitter στην εξής δήλωση μετά και την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή:

«Είναι μια εξαιρετική είδηση για την Ευρώπη. Η ελληνική Βουλή ενέκρινε σήμερα τη Συμφωνία των Πρεσπών αναφορικά με τη διαμάχη για το όνομα, αφού προηγουμένως είχε εγκριθεί ήδη προ δυο εβδομάδων από το Κοινοβούλιο στα Σκόπια.

Χαιρετίζω αυτή τη δημοκρατική απόφαση. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Θέλουμε να στηρίξουμε τη Βόρεια Μακεδονία σε αυτό το δρόμο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χ. Μάας, και προσθέτει:

Η διαδικασία αυτή κόστισε πολύ ιδρώτα αλλά και δάκρυα. Οι υπεύθυνοι σε Αθήνα και Σκόπια, πρωτίστως ο πρωθυπουργός Τσίπρας και ο πρωθυπουργός Ζάεφ, κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να επιλύσουν επιτέλους το ζήτημα της ονομασίας. Η συμφωνία αποτελεί και ένα ενθαρρυντικό παράδειγμα αντικειμενικότητας, αντοχών και θάρρους στην πολιτική. Και είναι μια νίκη για τη διπλωματία.

Πηγή: Deutsche Welle