Βλάχος: «Δεν είναι μία σχέση… είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου!»

Άκρως αποκαλυπτικός σε μια από τις πιο πρόσφατες συνεντεύξεις του ο Πάνος Βλάχος, μιλάει για όλα ακόμα και για τον πρόσφατο χωρισμό από τη σχέση του με την Ιωάννα Τριανταφυλλίδου.

Ο πετυχημένος στο χώρο της υποκριτικής Πάνος Βλάχος βάζει τα πράγματα στη θέση τους, στη συνέντευξη που έδωσε στο Πρώτο Θέμα, αναφορικά με τα όσα ειπώθηκαν για τη σχέση του με την επί χρόνια σύντροφο του και επίσης ηθοποιό Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, δικαιολογώντας σε ένα κομμάτι τη μεγάλη έκταση που πήρε ο χωρισμός τους.

Βλάχος

Το ότι βρέθηκες στην Αμερική με το κορίτσι σου ήταν πέρα από πρόκληση και μια νέα ιστορία στη ζωή σας μια δοκιμασία για τη σχέση σας;

«Κοίτα, τις δοκιμασίες τις προσωπικές τις έχω εκφράσει μέσα από το δίσκο, αυτό που μου συμβαίνει, τις ανησυχίες μου, κομμάτια της ζωής μου. Κατά τα άλλα, έχω μια πολύ συγκεκριμένη αντιμετώπιση του πόσο πρέπει να εκτίθεμαι και να μιλάω για τα προσωπικά μου – ίσως και λανθασμένη, όπως λένε κάποιοι φίλοι μου»

Γιατί σε αγχώνει να μιλάς για να προσωπικά σου;

«Δεν με αγχώνει. Απλά κάποιες φορές νιώθω ότι υπάρχει ένας εξευτελισμός, αυτό το ‘δώσε, κόσμε’. Στην περίπτωση μου, όμως, επειδή με την Ιωάννα υποδυόμασταν το ζευγάρι στη Μουρμούρα και ήμασταν και ζευγάρι στη ζωή, το ενδιαφέρον του κόσμου για τη σχέση μας ήταν λογικό να είναι μεγεθυμένο»

Έχουν γραφτεί πολλά, αλλά δεν νομίζω πως έχει ειπωθεί κάτι κακοπροαίρετα

«Δεν με νοιάζει αν έγινε καλοπροαίρετα ή κακοπροαίρετα. Εγώ είμαι υπεύθυνος για το τι καταθέτω. Η συναναστροφή μου με το κοινό θέλω να είναι μέσω αυτού που κάνω»

Θεωρείς ότι αν μιλήσεις για τη σχέση σου, την «πουλάς»;

«Όχι, αλλά επειδή για εμένα είναι πολύ ιερή η προσωπική μου ζωή, αισθάνομαι ότι έτσι την προστατεύω. Δεν είναι ‘μία σχέση’, για εμένα είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου. Τώρα κάποιος μπορεί να πει ‘Δηλαδή είναι ντροπή που εγώ βγάζω φωτογραφίες με τον άνθρωπο μου στο κρεβάτι;’. Φυσικά και όχι.

Ο καθένας έχει την αισθητική του, το δικό του κριτήριο και το δικό του τρόπο να βλέπει τα πράγματα. Δεν κατακρίνω κανέναν. Καταθέτω απλά και τη δική μου αισθητική σε αυτό το παζλ του κόσμου και της εικόνας. Σκέφτομαι ότι μπορείς να είσαι ενδιαφέρουσα προσωπικότητα χωρίς να προβάλλεις τη ζωή σου»

Δεν νομίζω πως έχεις προβάλλει τη ζωή σου

«Όχι, δεν την έχω, απλά είμαι λίγο ευαίσθητος ως άνθρωπος και δεν μπορώ να το διαχειριστώ όταν περνούν προσωπικά πράγματα στο προσκήνιο, ακριβώς επειδή για εμένα είναι κάτι πολύ σημαντικό»

Φαντάζομαι, όμως, πως τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα σου έχουν μεταφερθεί.

«Ναι, μου τα λένε φίλοι μου και τους ζητάω να μη μου τα λένε. Έκανα μεγάλο αγώνα για να προσπαθήσω να φτιάξω έναν άνθρωπο που να μη φοβάται. Όταν χτίζω έναν εαυτό που ξέρει τι του συμβαίνει, δεν θέλω να με κλονίσει τίποτα από αυτό το ψεύδος»

Κάποια στιγμή ρώτησαν τη Μαρία Σολωμού αν έχει χωρίσει με τον Πάνο Μουζουράκη και εκείνη απάντησε «Επειδή κάνει παρέα με τον Πάνο Βλάχο, που, τέλος πάντων, έχει χωρίσει, δεν σημαίνει πως εμείς δεν είμαστε μαζί».

«Το μόνο που έχω να πω είναι ‘αγκαλιές και φιλιά’»