Βορίδης: «Θα τιμωρηθούν όσοι παρέλειψαν να διατάξουν εκκένωση»

Την εκτίμησή του, ότι «υπάρχουν ποινικές ευθύνες και θα αποδοθούν», εξέφρασε ο Μάκης Βορίδης, στον απόηχο των φονικών πυρκαγιών στην Αττική.

«Η τραγική καταστροφή οφείλεται στις εγκληματικές παραλήψεις που έγιναν σε όλα τα επίπεδα διαχειρίσεώς της, στο ότι δεν κατασβέστηκε έγκαιρα, στο ότι τα οχήματα και τα αεροσκάφη επιχείρησαν περιορισμένα και καθυστερημένα, στο ότι εκτιμήθηκαν εσφαλμένα η ταχύτητα και η κατεύθυνση εξάπλωσής της, στο ότι δεν χρησιμοποιήθηκε το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, στο ότι δεν διατάχθηκε ποτέ η εκκένωση των οικισμών, στο ότι άργησαν να προσεγγίσουν τα σωστικά σκάφη», τόνισε μεταξύ άλλων στο «Έθνος της Κυριακής» ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ.

«Στάχτη στα μάτια του λαού μας η εθνική συνεννόηση»

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «η εθνική συνεννόηση είναι ακόμη μια καραμέλα, στάχτη στα μάτια του λαού μας, μια σκόπιμη επινόηση για τη διάχυση ευθυνών».

Ο ίδιος, εξάλλου, εκτιμά ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες και θα αποδοθούν, σημειώνοντας ότι «όσοι παρέλειψαν να διατάξουν την εκκένωση της περιοχής φταίνε και θα τιμωρηθούν».

Ερωτηθείς αν εκτιμά πως η τραγωδία στην Ανατολική Αττική φέρνει εγγύτερα τις εκλογές, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απάντησε: «Δεν θέλω να συνδέσω οποιαδήποτε πολιτική εξέλιξη με αυτήν τη φοβερή καταστροφή. Το θεωρώ ανήθικο».

Ωστόσο, εξέφρασε την ευχή «οι επικίνδυνοι και θρασείς αριστεροί τυχοδιώκτες να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Για να σταματήσει η καταστροφή της πατρίδας και του ελληνικού λαού».

«Αν γίνουμε κυβέρνηση, δε θα κυρωθεί η συμφωνία»

Τέλος, όσον αφορά τη συμφωνία με τα Σκόπια, ο Μάκης Βορίδης τόνισε πως «αν η κυβέρνηση φέρει τη συμφωνία προς κύρωση στη βουλή, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταψηφιστεί» και συμπλήρωσε πως «αν έχουμε γίνει εμείς κυβέρνηση, η συμφωνία αυτή δεν θα κυρωθεί».