Βουβός πόνος στο στερνό αντίο στον Στέλιο Σκλαβενίτη

Βουβός ήταν ο πόνος στο στερνό αντίο που είπαν χιλιάδες άνθρωποι στον Στέλιο Σκλαβενίτη. Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στον Πειραιά ήταν ασφυκτικά γεμάτος, με τον κόσμο να γεμίζει και τους χώρους γύρω από την εκκλησία.

Όλοι τους ήθελαν να είναι δίπλα του στο τελευταίο κατευόδιο του 52χρονου επιχειρηματία. Ανάμεσά τους εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, όπως επίσης και εκατοντάδες εργαζόμενοι στον όμιλο επιχειρήσεών του.

«Αποτελούσε ηθικό παράδειγμα»

Τους επικήδειους εκφώνησαν οι ιερωμένοι από τη Μητρόπολη Λευκάδας και Ιθάκης, φίλοι καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων.

«Αποτελούσε ηθικό παράδειγμα για την κοινωνία. Καλός οικογενειάρχης, απλός, χαμογελαστός. Ο Στέλιος ήταν άνθρωπος με Α κεφαλαίο. Κάθε μέρα μαζί του ξεχωριστή. Δεν γκρίνιαζε ποτέ. Κοντά του έμαθα να βλέπω τα πράγματα στη ζωή θετικά κι ότι όλα τα προβλήματα να έχουν τη λύση τους. Καλοσύνη, ευγένεια, δικαιοσύνη. Πάνω από όλα έβαζε την οικογένειά του. Ένιωθα μεγάλη ευγνωμοσύνη προς τους εργαζόμενους. Ήθελε να είμαστε πρότυπο για τους άλλους. Καλό παράδεισο, αγαπημένε μας» είπε η Ευγενία Τζωρτζάτου, διευθύντρια του γραφείου του Στέλιου Σκλαβενίτη.

«Αγαπούσε όλη την Ελλάδα»

«Ο κ. Στέλιος αγαπούσε όλη την Ελλάδα. Σήμερα δεν αποχαιρετούμε τον εργοδότη μας αλλά έναν σπουδαίο άνθρωπο που μου πρόσφερε πολλά σε εμένα και την οικογένειά μου. Ο Θεός να σε έχει κοντά του» είπε ο Νίκος Λαβίδας, γενικός διοικητικός διευθυντής της «Σκλαβενίτης» εμφανώς συγκινημένος.

Σε στενό οικογενειακό κύκλο η ταφή

Παρόντες στην τελετή ήταν μεταξύ άλλων οι πρόεδροι της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, βουλευτές και πρώην υπουργοί, ανάμεσά τους οι Θοδωρής Δρίτσας, Γιάννης Βρούτσης, Κώστας Σκρέκας, Εύη Καρακώστα, Σίμος Κεδίκογλου, Γιάννης Τραγάκης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στεφάνι απέστειλε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η ταφή τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο.