Βούτσης: «Ανηλεής πόλεμος με “fake news” για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ»

«Κατασκευασμένα» χαρακτηρίζει ο Νίκος Βούτσης, όσα διακινούνται σχετικά με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι βρίσκονται στη σφαίρα του φαντασιακού.

Μιλώντας σε ΜΜΕ ο πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο και για ανηλεή πόλεμο fake news, ενώ, είπε ότι «τις τελευταίες μέρες διακινούνται, αναπαράγονται και εμπλουτίζονται με ευφάνταστα στοιχεία σενάρια που έχουν ως μόνο στόχο, τελικά, να παρουσιάσουν αδύναμο και χειραγωγούμενο τον πρωθυπουργό και να δημιουργήσουν καταστάσεις διχασμού στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Προσωπική η επιλογή του Σκουρλέτη»

Για την επιλογή του Πάνου Σκουρλέτη στη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι «ήταν απολύτως προσωπική, έγκυρη και εξηγήσιμη, σε σχέση με την αναγκαιότητα της νέας φάσης» και «εγκρίθηκε με πάρα πολύ μεγάλη πλειοψηφία».

«Οτιδήποτε από αυτά τα οποία γράφονται, ότι υπήρξε χειραγώγηση, ότι υπήρξαν εκβιασμοί, ότι υπήρξαν άλλες υποψηφιότητες κλπ, κινούνται απολύτως στη σφαίρα του φαντασιακού, για να μην πω ότι είναι και κάτι απολύτως κατασκευασμένα».

Ο κ. Βούτσης εξέφρασε την πικρία του που αναγκάζεται να τοποθετείται δημόσια και να επαναλαμβάνει τα αυτονόητα, όπως είπε, και τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένα παρασκήνιο».

«Παρόλα αυτά, επειδή δυστυχώς στην εποχή μας απ’ ό,τι φαίνεται διεξάγεται ένας πόλεμος αρκετά ανηλεής ως προς την εξέλιξή του και με “fake news”, χρησιμοποιούνται και τέτοια σενάρια από διάφορες πλευρές» υποστήριξε ο πρόεδρος της Βουλής.

 

Δείτε επίσης: Αυγενάκης: «Πυρήνας της κοινωνίας και της οικονομίας η ύπαιθρος»