Βούτσης: Ανοικτό παράθυρο για εκλογές τον Απρίλιο

Μιλώντας με κοινοβουλευτικές συντάκτες, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης επέλεξε να χαμηλώσει τους τόνους, έτσι ώστε να μη δοθεί συνέχεια στην αντιπαράθεση που προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Βούτσης επέλεξε να μην επαναλάβει την προτροπή του για πρόταση μομφής με την οποία προκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Δεν υπάρχει διάθεση για blame game, υπάρχει διάθεση από όλους να τίθενται όλα τα αιτήματα, να συζητιούνται, να βρίσκονται λύσεις. Αλίμονο αν κάναμε επικοινωνιακά παιχνίδια ή αν εντάσσονταν στην σκληρή πολιτική αντιπαράθεση και επιπλέον στοιχεία προσωπικών αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων. Είμαι μακριά από τέτοιες αντιλήψεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης για την αναφορά στη χθεσινή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το «να μην ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη» απάντησε πως «ούτε εγώ, ούτε η Βουλή έχουμε σχέση με γκλίτσες και τσοπάνηδες. Εγώ προσπαθώ με επιχειρήματα να πω κάποια πράγματα. Με προσοχή διάβασα αυτή την ανακοίνωση με προβλημάτισε θετικά και δεν θέλω να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο».

Σ’ ότι αφορά τις τροπολογίες που κατατέθηκαν σήμερα και νομιμοποιούν δαπάνες παλαιότερων ετών, ο πρόεδρος της Βουλής είπε πως «αυτό να το αναρωτηθείτε μιλώντας με τους υπουργούς και τα επιτελεία τους, σίγουρα υπάρχουν τέτοια ζητήματα. Όμως δεν υπάρχει τίποτα θολό γύρω από αυτά τα ζητήματα, τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε. Αν υπάρχει οποιαδήποτε σκιά να τίθεται, να διερευνάται και να απαντιέται».

Αναφορικά με το πότε θα γίνει η επόμενη εκλογική αναμέτρηση, ο Ν. Βούτσης υπογράμμισε πως «έχουμε και την συνταγματική αναθεώρηση γι’ αυτό και πολλές φορές σας έχω πει πως δεν υπάρχει κανένα θέμα εκλογών Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο όπως ακούγεται», ενώ πρόσθεσε πως «κάθε μήνα λένε για εκλογές. Δεν υπάρχουν αυτά. Αντιλαμβάνεστε ότι πάμε πλέον για την καταρχήν προεκλογική περίοδο εν όψει των ευρωεκλογών τουλάχιστον και ύστερα βλέπουμε, θα πάμε για τις βουλευτικές».

Τέλος, για τη συμφωνία των Πρεσπών έκανε την χρονική εκτίμηση ότι «θα έχουμε κάτι να πούμε μόνο όταν τελειώσει η διαδικασία και το σύνολο των θεμάτων που έχουν τεθεί. Ακούγεται ότι στα μέσα Γενάρη αυτή η διαδικασία θα τελειώσει. Όπως είδατε μπαίνουν επιπλέον στοιχεία διευκρινιστικά σε απολύτως θετική κατεύθυνση. Δεν μπορώ όμως να προκαθορίσω χρόνο. Θα εκτιμηθεί και θα αποφασιστεί μετά τις 15 Ιανουαρίου».