Βρετανία: Τον Ιανουάριο η ψηφοφορία για το Brexit

Εντός Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο βρετανικό κοινοβούλιο η ψηφοφορία επί της συμφωνίας για το Brexit, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, αλλά είχε αναβληθεί λόγω των πιέσεων που δεχόταν η Τερέζα Μέι.

Η διαδικασία θα λάβει χώρα μετά την ανάπαυλα του βρετανικού κοινοβουλίου για την εορταστική περίοδο. Το κοινοβούλιο θα συνεδριάσει στις 7 Ιανουαρίου και η ψηφοφορία θα πρέπει να διεξαχθεί μέχρι τις 21 Ιανουαρίου, καταληκτική ημερομηνία που έχει τεθεί από τη βρετανική κυβέρνηση.

Δεν προλαβαίνουν να ψηφίσουν πριν τις γιορτές

Πολλοί βουλευτές ζητούσαν η ψηφοφορία για τη συμφωνία του Brexit να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, πριν από τις διακοπές, αλλά τέτοια διαδικασία δεν έχει προβλεφθεί στην ημερήσια διάταξη που δημοσιεύθηκε στο Twitter από την υπουργό αρμόδια για τις σχέσεις με το Κοινοβούλιο, Άντρεα Λίντσομ.

Απέναντι στην προοπτική συντριπτικής ήττας, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοίνωσε τη Δευτέρα (10/11), την τελευταία στιγμή, την αναβολή της ψηφοφορίας και υποσχέθηκε ότι θα θέσει την συμφωνία υπό την έγκριση των βουλευτών μέχρι τις 21 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ