Βρούτσης: «Ουραγός η Κυβέρνηση στην αποκλιμάκωση της ανεργίας»

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον εκτροχιασμό των πολιτικών απασχόλησης στην Ελλάδα κρούει ο Γιάννης Βρούτσης, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ουραγός στην αποκλιμάκωση της ανεργίας.

Ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης ότι οι ιδεοληψίες και οι αυταπάτες τους «γκρέμισαν» την ανάπτυξη με θύματα τους εργαζόμενους, «με τις αποκλίσεις να διευρύνονται και το χάσμα με την υπόλοιπη Ευρώπη να μεγαλώνει συνεχώς».

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

Όπως επισημαίνει ο κ. Βρούτσης: «Τα τελευταία στοιχεία (Φεβρουαρίου 2018) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Απασχόληση στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε., αποκαλύπτουν ότι η Ελλάδα συνεχώς αποκλίνει από τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, η ανεργία στην Ευρωζώνη ανήλθε στο 8,5%, ενώ στο σύνολο της Ε.Ε. μόλις στο 7,1%, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008.

Βρούτσης: «Ουραγός η Κυβέρνηση στην αποκλιμάκωση της ανεργίας»

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής, η Ελλάδα δυστυχώς κατέχει την αρνητική πρωτιά, με ανεργία 20,8% (Δεκέμβριος 2017), ενώ μάλιστα η διαφορά με τη δεύτερη Ισπανία, που έχει πλέον ποσοστό ανεργίας 16,1%, συνεχώς διευρύνεται.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την πορεία της οικονομίας το 2014, καθώς και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (2015-2018), προβλεπόταν η ανεργία να κλείσει στο 17,1%.

Δυστυχώς, οι ιδεοληψίες και οι αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ “γκρέμισαν” την ανάπτυξη και φρέναραν την αποκλιμάκωση της ανεργίας, με θύματα τους εργαζόμενους.  Σήμερα, η  Ελλάδα, με ευθύνη της Κυβέρνησης παραμένει ουραγός. Με τις αποκλίσεις να διευρύνονται και το χάσμα με την υπόλοιπη Ευρώπη να μεγαλώνει συνεχώς».