Ρωσική πόλη προσέλαβε άτομο για να φροντίζει τις γάτες

Οι αρχές, σε μια ρωσική πόλη, που βρίσκεται στον θύλακα του Καλίνιγκραντ, έβαλαν αγγελία στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στην οποία αναζητούσαν ένα άτομο κατάλληλο για να προσέχει και φροντίζει τις αδέσποτες γάτες της πόλης.

Πρόκειται για την πόλη Ζελενογράντσκ η οποία είναι γνωστή για τα φιλοζωικά της αισθήματα καθώς το άγαλμα γάτας που υπάρχει στο κέντρο της πόλης, αλλά και το γεγονός ότι στον θυρεό της πόλης υπάρχει μια γάτα, δείχνει την αγάπη των κατοίκων της για τις γάτες, πολλές από τις οποίες είναι αδέσποτες και χρειάζονται φροντίδα.

Η αγγελία δεν πέρασε απαρατήρητη. Μάλιστα για τη θέση υπευθύνου υπήρξαν συνολικά 80 υποψήφιοι. Τελικά ως υπεύθυνη φροντίδας για τις γάτες της πόλης επελέγη η κάτοικος της Σβετλάνα Λογκουνόβα, στην οποία έδωσαν ένα ποδήλατο, μια στολή, ένα πράσινο φωσφοριζέ μπουφάν, ένα μαύρο παπιγιόν και ένα καπέλο, ώστε να ξεχωρίζει. Παράλληλα της διέθεσαν μηνιαίως ένα κονδύλιο της τάξεως των 5.700 ρουβλίων (75 ευρώ ) για να παρέχει τις απαραίτητες φροντίδες στις γάτες της πόλης που περιλαμβάνουν φαγητό, χάδια, βόλτες μέσα στο καλαθάκι του ποδηλάτου.

«Θα χρειασθώ ένα χέρι βοηθείας, μιας και μόνη μου δεν μπορώ να φροντίζω ξεχωριστά την κάθε γάτα της πόλης», ανακοίνωσε από την πλευρά της η νέα υπεύθυνη.