Γαλλία: Στηρίζουν τις εξαγγελίες Μακρόν οι γαλλικές επιχειρήσεις

Πρόσκληση σε όλους για ένα ειρηνικό διάλογο απευθύνει η Κίνηση Γαλλικών Επιχειρήσεων (Medef), σημειώνοντας πως λαμβάνει υπόψη τις δηλώσεις και τις αποφάσεις του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με τη Medef εδώ και ένα μήνα, η γαλλική οικονομία υποφέρει από πάγωμα δραστηριοτήτων και βίαιες αντιδράσεις που σχετίζονταν με το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» και πλέον επείγει να αποκατασταθεί η ελεύθερη κυκλοφορία και το εμπόριο σε όλη Γαλλία, για να μπορέσει να επανέλθει η οικονομική δραστηριότητα σε κανονικούς ρυθμούς.

«Ανταπόκριση στις προσδοκίες η ανακοίνωση των μέτρων»

Παράλληλα, τονίζεται πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ως προς την αγοραστική δύναμη είναι πιθανό να ανταποκριθούν στις προσδοκίες που έχουν εκφραστεί, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, η αύξηση του βασικού μισθού κατά 100 ευρώ καθαρά, (το μέτρο προβλέπει την αύξηση του διαθέσιμου κατώτατου μισθού, δηλαδή αυτού που μένει στον εργαζόμενο μετά την κράτηση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών και όχι την αύξηση του oνομαστικού κατώτατου μισθού) και με φορολογική απαλλαγή των υπερωριών.

«Οι εταιρείες που έχουν την δυνατότητα, μπορούν να χορηγήσουν ένα έκτακτο επίδομα (bonus) στους εργαζόμενους τους», προσθέτει η Medef.

«Να επανεκκινήσουμε την οικονομία»

Επιπλέον, σημειώνει πως «είναι σημαντικό να προχωρήσουμε, μετά από τα καταστροφικά αποτελέσματα, των τελευταίων εβδομάδων, για τις επιχειρήσεις, να επανεκκινήσουμε την οικονομία και να βελτιώσουμε το έργο όλων μας. Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να μας ενθαρρύνουν τώρα να επιστρέψουμε πιο αισιόδοξοι στην κανονική μας δραστηριότητας».

«Το νέο συμβόλαιο για το Έθνος πρέπει, επίσης, να είναι μια ευκαιρία που θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν πλούτο και θέσεις εργασίας καθώς και καλύτερες συνθήκες για τους εργαζομένους και τους φορολογουμένους που υπερφορολογούνται σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη», συνεχίζει η Κίνηση Γαλλικών Επιχειρήσεων, προσθέτοντας πως θα συμμετάσχει ενεργά στην εθνικό διάλογο και στις διάφορες συνεδριάσεις διαβουλεύσεων σε όλη την επικράτεια