Γαλλία: Στη φυλακή ψυχολόγος που κατηγορούνταν για βιασμό ασθενών

Σε κάθειρξη 15 ετών καταδικάστηκε από το Εφετείο της Ιβελίν, στη Γαλλία, ένας ψυχολόγος που κατηγορούνταν για βιασμό από τρεις ασθενείς του. Αξίζει να σημειωθεί, ότι του είχε ήδη απαγορευτεί να ασκεί το επάγγελμά του μετά από πολλές καταδίκες για παρόμοιες υποθέσεις.

Ο Μορίς Μουλέ, που ακολουθούσε τη μέθοδο της Σωματικής Ψυχοθεραπείας, κρίθηκε ένοχος για «βιασμό που διαπράττεται από πρόσωπο που καταχράται την εξουσία του» σε βάρος τριών γυναικών ηλικίας σήμερα 30, 33 και 53 ετών. Το δικαστήριο επέβαλε στον 71χρονο ψυχολόγο την ποινή που είχε προτείνει ο εισαγγελέας. Πρωτοδίκως, το 2017, ο Μουλέ είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 17 ετών.

Ο ψυχολόγος είχε καταδικαστεί το 2009 σε φυλάκιση πέντε ετών για την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης και του είχε απαγορευτεί να ασκεί το επάγγελμα. Είχε ήδη βεβαρημένο ποινικό μητρώο: μια καταδίκη 12 ετών κάθειρξης το 1996 για βιασμό. Το 2014 καταδικάστηκε και πάλι, αυτή τη φορά σε φυλάκιση τριών ετών, για σεξουαλική επίθεση.

Όλα τα θύματά του ήταν ασθενείς τις οποίες δεχόταν στο γραφείο του, στο Μπουργκ-λα-Ρεν.

Ο 71χρονος ψυχολόγος παραδέχτηκε ότι οι χειρονομίες του ήταν «ανάρμοστες», αλλά πρόσθεσε πως: «Εκείνη την εποχή δεν το γνώριζα. Λυπάμαι, ζητώ πραγματικά συγγνώμη».

Δύο από τα θύματα περιέγραψαν στο δικαστήριο ότι στο πλαίσιο της «θεραπείας» τους ο Μουλέ τις υποχρέωνε να γδυθούν και τις χάιδευε. Κατά τη διάρκεια της δίκης του ο πρώην θεραπευτής δικαιολογήθηκε υποστηρίζοντας ότι όταν ήταν παιδί είχε αιμομικτική σχέση με την αλκοολική μητέρα του, χωρίς να επεκταθεί περισσότερο.

Οι δοσοληψίες του Μουλέ με τη δικαιοσύνη δεν θα τελειώσουν εδώ: τον Αύγουστο διατάχθηκε και πάλι έρευνα σε βάρος του αφού άλλη μία πρώην ασθενής του τον κατήγγειλε για σεξουαλική επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ