Γεννηματά: «Αδίστακτος μνηστήρας της εξουσίας ο Τσίπρας»

Με… καρφιά προς τον πρωθυπουργό σχολίασε η Φώφη Γεννηματά όσα ανέφερε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, στο διάγγελμά του από την Ιθάκη.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έκανε λόγο για φαντασίωση του πρωθυπουργού ότι είναι ο σύγχρονος Οδυσσέας, ενώ τον κατηγόρησε πως είναι «αδίστακτος μνηστήρας της εξουσίας, με μεγάλο κόστος για την Ελλάδα και τους Έλληνες».

«Έβαλαν τη θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού»

«Μίλησε σήμερα για “ημέρα λύτρωσης”, αλλά είναι ο ελληνικός λαός που πληρώνει τα δυσβάσταχτα λύτρα», ανέφερε στη συνέχεια η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε:

«Το αχρείαστο και επώδυνο Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έληξε, αλλά τα προβλήματα είναι εδώ, παραμένουν και ταλανίζουν τον λαό. Οι τυχοδιωκτισμοί του κ. Τσίπρα το 2015, κόστισαν 200 δισ. ευρώ, οδήγησαν σε νέα σκληρότερα μέτρα, σε διαρκή επιτροπεία, διόγκωσαν το δημόσιο χρέος, έβαλαν θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού».

«Ως εδώ! Να ζητήσουν συγγνώμη»

Η κριτική της προέδρου του ΠΑΣΟΚ συνεχίστηκε, με την ίδια να δηλώνει: «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν ξεχνούν τις διχαστικές και τις πελατειακές λογικές, τον καθεστωτισμό, τον λαϊκισμό, την δημαγωγία, τις ψεύτικες υποσχέσεις, τον κυνισμό και την απανθρωπιά».

Μάλιστα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «ακόμη και σήμερα δεν δίστασε να επιδοθεί σε κήρυγμα μίσους και διχασμού» και πρόσθεσε: «Ως εδώ! Θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη για τα χαμένα χρόνια και τις αχρείαστες θυσίες και όχι να πανηγυρίζουν. Το πρόγραμμά τους τελείωσε μαζί τελειώνει και η καταστροφική Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Σύμφωνα με την ίδια, εξάλλου, «χρειάζεται πολιτική αλλαγή και αλλαγή πολιτικής. Όχι με όρους του παρελθόντος. Όχι με όρους μιας “δανεικής ευημερίας”. Όχι με νέες διχαστικές λογικές του τύπου “φύγετε εσείς για να έρθουν οι άλλοι”».

Κάλεσμα σε «αφύπνιση»

«Δεν θα μείνουμε στο ίδιο έργο θεατές. Εθνική και κοινωνική αφύπνιση τώρα! Να υπάρξει επιτέλους Προοδευτική Διακυβέρνηση με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό», ανέφερε στη συνέχεια η κ. Γεννηματά και κατέληξε λέγοντας:

«Κράτος που να υπηρετεί και όχι να δυναστεύει. Πολιτική που σέβεται και δεν εκμεταλλεύεται τον πολίτη, που νοιάζεται για τον άνθρωπο και την Αξιοπρέπειά του. Διακυβέρνηση που να εμπνέει και να ενώνει το λαό και όχι να τον διχάζει».