INTIME

Γεννηματά: «Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής, η έκπληξη στις κάλπες του 2019»

«Ο νόμος “εκλογομαγειρείο” πρέπει να καταργηθεί», επισημαίνει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της να κάνει ό,τι θεσμικά περνάει από το χέρι της για να επιτευχθεί.

Σε άρθρο της στην ιστοσελίδα airetos.gr, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρει πως «το νέο πλαίσιο που άμεσα θα τον διαδεχθεί, οφείλει -σε συνεργασία με τους φορείς της ΤΑ- να εξασφαλίζει μαζί με τη δημοκρατική εκπροσώπηση όλα τα αναγκαία θεσμικά αντίβαρα για να μπορούν να κυβερνηθούν οι δήμοι με αποτελεσματικότητα προς όφελος των πολιτών».

Παράλληλα, τονίζει ότι πριν από την κατάργησή του μεσολαβούν οι εκλογές κι εκεί «ο κάθε πολίτης με την ψήφο του, έχει την καθοριστική δύναμη να αποτρέψει, στο μέγιστο δυνατό, τα κλεισθένεια “τεχνάσματα”, δίνοντας από την Α’ Κυριακή ισχυρές και σταθερές πλειοψηφίες άνω του 50%», ενώ συμπληρώνει πως «η μείωση των κινδύνων από τις πληγές της περιπέτειας του “Κλεισθένη”, προϋποθέτει -σε αυτές τις εκλογές περισσότερο από ποτέ- αιρετούς με βαθιά γνώση, ικανότητα και ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση, για να μειώσουν τις παρενέργειές του και να συμβάλουν εποικοδομητικά στην επόμενη μέρα».

«Η 26η Μαΐου αποτελεί ευκαιρία να ορθώσουμε ένα αποφασιστικό “όχι” απέναντι στο ρατσισμό»

Αφού υπογραμμίζει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις κι αλλαγές που έγιναν από το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ‘80 και με τον «Καποδίστρια» και τον «Καλλικράτη» το ‘90 και το 2009 η Φώφη Γεννηματά απευθύνεται στους πολίτες λέγοντας: «Στείλτε μήνυμα αλλαγής για ισχυρό αυτοδιοικητικό μέτωπο ενάντια στο ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία. Η 26η Μαΐου αποτελεί ευκαιρία να ορθώσουμε ένα αποφασιστικό “όχι” απέναντι στο ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, ένα ηχηρό “ναι” στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το διακύβευμα δεν περιορίζεται στην κάλπη των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά αντιστοίχως στις τρεις αυτοδιοικητικές κάλπες», υπογραμμίζει.

Όπως αναφέρει «το Κίνημα Αλλαγής έχει αποδείξει πως βρίσκεται αταλάντευτα και αδιαπραγμάτευτα απέναντι σε κάθε μορφή φασισμού. Και αυτή την αρχή υπηρετούν τα στελέχη μας σε όλη τη χώρα. Στην αυτοδιοίκηση δεν υπάρχει χώρος για φασίστες. Στο “κυνήγι του σταυρού” δεν δικαιολογούνται… φωτογραφήσεις με υμνητές των ναζιστών. Στην επιδίωξη πλειοψηφιών είναι απαράδεκτα “δεκανίκια” με ακροδεξιούς κατά το πρότυπο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δεν χωρούν διακρίσεις στο δίχτυ προστασίας των ΟΤΑ που οφείλει να αγκαλιάζει κάθε ανθρώπινη ψυχή στις πόλεις μας».

«Το ΚΙΝΑΛ θα είναι η έκπληξη στις κάλπες του 2019»

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά η επιδίωξη είναι: «Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής, η έκπληξη στις κάλπες του 2019». Στην κατεύθυνση αυτή ζητάει από τον κάθε πολίτη να ενισχύσει τους υποψήφιους του Κινήματος Αλλαγής και να απορρίψει «τις σειρήνες του διχασμού, του λαϊκισμού, του τυχοδιωκτισμού, των προεκλογικών παραμυθιών» και να εμπιστευτεί το Κίνημα Αλλαγής ως τη θετική επιλογή σε όλες τις κάλπες του 2019.

«Θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών. Μαζί μπορούμε να βάλουμε επιτέλους τέλος στις περιπέτειες και τα αδιέξοδα. Μπορούμε να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας για ένα καλύτερο μέλλον», υπογραμμίζει η Φώφη Γεννηματά.