Γεννηματά: «Μήνυμα ισχύος από την Ελλάδα για τα εθνικά συμφέροντα»

«Η Ελλάδα παραμένει δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή, είπε μεταξύ άλλων η από την Κω η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

«Οφείλει να στείλει σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας και ισχύος για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Σε αυτό οι Έλληνες θα παραμείνουμε ενωμένοι και δυνατοί», πρόσθεσε η ίδια.

«Η Τουρκία εντείνει τις προκλήσεις»

Όπως είπε, «η Τουρκία εντείνει τις προκλήσεις απέναντι στη χώρα μας. Στο Αιγαίο η επιθετική ρητορική, αλλά και η πρακτική από τη γειτονική μας χώρα έχει κλιμακωθεί».

Στο πλαίσιο περιοδείας της στο νησί, η κ. Γεννηματά συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Γιώργο Κυρίτση, και τον διοικητή της 80 ΑΔΤΕ, ταξίαρχο Λάμπρο Ναζίφη.

Σε δηλώσεις της, υποστήριξε πως «είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει θυσιάσει τα νησιά για πολιτικούς λόγους. Έχουν πληρώσει πολύ βαρύ οικονομικό και κοινωνικό τίμημα.

Ιδιαίτερα εδώ στη Κω, η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει σημαντικά την αποκατάσταση του νησιού μετά τον σεισμό και για τους αρχαιολογικούς χώρους και φυσικά καθυστερεί πάρα πολύ όσον αφορά το λιμάνι».

«Αναπτυξιακό σχέδιο για τα νησιά»

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ζήτησε αναπτυξιακό σχέδιο για τα νησιά. «Θέλουμε μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στους δήμους και στις περιφέρειες, ώστε να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, για να μπορέσουν να προωθήσουν την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη. Εκεί θα βασιστούμε για να αλλάξουμε την κατάσταση στον τόπο και να φύγουμε πραγματικά και οριστικά από αυτόν το φαύλο κύκλο της κρίσης και των μνημονίων».

Σύμφωνα με τη Φώφη Γεννηματά, «τα νησιά έχουν πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα και με τον ΦΠΑ. Η παράταξή μας ήταν αυτή που καθιέρωσε τον μειωμένο ΦΠΑ για τα νησιά με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αρνηθήκαμε την κατάργησή του και άμεσα θα καταθέσουμε ξανά πρόταση νόμου ούτως ώστε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Δείτε επίσης: Ευθείες απειλές Ερντογάν για Αιγαίο και Μεσόγειο