Γεννηματά: «Να μην παραδώσουμε την Ελλάδα στους δανειστές»

Με επίθεση κατά της κυβέρνησης η συνέντευξη της Φώφης Γεννηματά μία μέρα μετά την εκδήλωση για τη 3η Σεπτέμβρη, απόντων του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως τυχοδιωκτική και καιροσκοπική ομάδα που έχει στόχο να μείνει στην εξουσία.

Ερωτηθείσα σχετικά τόνισε ότι «δεν αποδίδει η προσπάθεια διεμβολισμού του ΚΙΝΑΛ. Δεν μπορούν να αποκτήσουν κεντροαριστερό πρόσωπο ό,τι και να κάνουν. Το αριστερό πρόσωπο το έκαψαν μέσα από τη συνεργασία με την ακροδεξιά και τον Καμμένο».

Χαρακτήρισε επικίνδυνο για τη Δημοκρατία το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται υποστηρίζοντας ότι δικαιώνεται η άποψή της ότι οι εκλογές έπρεπε να γίνουν πολύ νωρίτερα.

«Η χώρα δεν αντέχει εκλογές μέσα σε αυτό το κλίμα πόλωσης. Αυτές οι λογικές δίωξης και αυτοφώρου για διατύπωση διαφορετικών απόψεων τις εγκαινίασε η κυβέρνηση και σε αυτό παρασύρεται η ΝΔ», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Σχολιάζοντας τη συμμετοχή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ της κ. Ξενογιαννακοπούλου, η κ. Γεννηματά  σημείωσε ότι «άνθρωποι που έχουν φύγει από το χώρο μας εδώ και χρόνια και τέτοιες μεμονωμένες προσχωρήσεις με την τυχοδιωκτική λογική του Τσίπρα, δεν δίνουν προοδευτικό πρόσημο και δεν ξεγελούν κανέναν».

Το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστεί στη γέννηση του καινούργιου

«Η μεγάλη διαφορά του ΠΑΣΟΚ στην ιστορική του διαδρομή ήταν ότι την ελπίδα που υποσχέθηκε την έκανε πράξη. Υπήρξε προκοπή και περηφάνια στον Έλληνα. Αυτό είναι μια τεράστια διαφορά, το να υλοποιείς αυτά που υπόσχεσαι» πρόσθεσε και τόνισε:

«Πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά η λογική της δημαγωγίας, του λαϊκισμού που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ναι λοιπόν πρέπει να “φύγουν αυτοί”, οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όπως λέει πια η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

“Να φύγουν τώρα”, όχι για να “έρθουν οι άλλοι”, αλλά γιατί υπάρχει δρόμος που οδηγεί στο ξέφωτο. Να μην παγιδευτούμε σήμερα, στο δίλημμα ανάμεσα στο λαϊκισμό και το νεοφιλελευθερισμό. Ούτε [είναι δίλημμα] αν θα παραδώσουμε την Ελλάδα στους δανειστές όπως πράττει με συνέπεια ο Τσίπρας ή στις αγορές όπως σκοπεύει να πράξει ο Μητσοτάκης», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Προχωράμε μπροστά με το Κίνημα Αλλαγής, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούμε να πετύχουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ τονίζει η Φώφη Γεννηματά, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πρωταγωνιστεί στη γέννηση του καινούργιου γιατί έχει πλήρη συνείδηση και συναίσθηση των καιρών.