Γεννηματά: «Τους πολίτες ενδιαφέρει πότε θα φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όχι οι ΑΝΕΛ»

Με καυστικό τρόπο σχολίασε η Φώφη Γεννηματά τα περί ενδεχόμενης αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, εφόσον εγκριθεί από τη βουλή των Σκοπίων η συμφωνία των Πρεσπών.

«Όσο γρηγορότερα γίνουν οι εκλογές, τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο. Όλοι γνωρίζουν ότι αυτός ο ευκαιριακός και τυχοδιωκτικός κυβερνητικός συνασπισμός είναι ετοιμόρροπος, τρίζει μπροστά στην επερχόμενη ήττα. Αυτό όμως που ενδιαφέρει τους πολίτες δεν είναι πότε θα φύγουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, αλλά πότε θα φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όλοι μαζί», τόνισε χαρακτηριστικά, ανοίγοντας τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής, ενόψει της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής την ερχόμενη Κυριακή (16/12).

«Καρφιά» και σε ΝΔ

«Η επιστροφή της Δεξιάς δεν είναι λύση για τη χώρα και θα οδηγήσει σε νέα αδιέξοδα», ανέφερε στη συνέχεια η κ. Γεννηματά, σημειώνοντας ότι η τεχνητή πόλωση, οι κατασκευασμένες κοκορομαχίες δεν αφορούν τον κόσμο, ούτε απαντούν στις αγωνίες και τα προβλήματα του.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τη ΝΔ πως «ποντάρουν στην πόλωση και το διχασμό με την κρυφή ελπίδα ότι θα λεηλατήσουν τη δημοκρατική παράταξη, την προοδευτική πολιτική δύναμη εθνικής ευθύνης». Εκτίμησε, ωστόσο, πως «θα μείνουν όμως με την ελπίδα».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε ότι το Κίνημα Αλλαγής διεκδικεί καθαρή εντολή για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πραγματική έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση της χώρας.

«Έχουμε κόψει την αποπροσανατολιστική συζήτηση με ποιους θα πάμε την επομένη των εκλογών. και γι αυτό εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον μας. Εμείς μιλάμε για το τι πρέπει να γίνει στον τόπο και δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις, ούτε θα αποφασίσουμε ερήμην της θέλησης του ελληνικού λαού», υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Επισήμανε, επίσης, ότι το ΚΙΝΑΛ είναι απόλυτα έτοιμο για την καθοριστική μάχη των εκλογών, σημειώνοντας ότι το κλίμα στο εσωτερικό του είναι πολύ καλύτερο από αυτό που κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ