Γεράνης για ΣΜΑ Ευκαρπίας: «Η πόλη το απαιτούσε, το περιβάλλον το χρειάζεται»

«Είμαι περήφανος αλλά και δικαιωμένος σήμερα που κλείνει ένα χρόνο λειτουργίας ο ΣΜΑ Ευκαρπίας, ένα έργο που η πόλη το απαιτούσε και το περιβάλλον το χρειάζεται» δήλωσε ο Μιχάλης Γεράνης, πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Βορειοδυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης.

Σήμερα οι εργαζόμενοι του ΣΜΑ Ευκαρπίας, μαζί με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, έσβησαν το κεράκι για τον ένα χρόνο λειτουργίας του ΣΜΑ. Μια συμβολική κίνηση για να γιορταστεί το γεγονός. Στην ομιλία του, ο Μιχάλης Γεράνης είπε:

«Χαίρομαι που σήμερα βρισκόμαστε εδώ, απολαμβάνουμε τα οφέλη αυτού του κομβικού έργου για την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού στη διαχείριση των απορριμμάτων της Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης.

H προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί πλέον μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις παγκοσμίως, και το έργο αυτό είναι η πιο απτή απόδειξη ότι προχωράμε από τα λόγια στα έργα. Ένα έργο που προστατεύει το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία, βελτιώνει την ποιότητα ζωής όλων μας. Πλήρως εναρμονισμένο με όλες τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας. Τα οφέλη ενός τέτοιου έργου δεν είναι απλά μια θεωρητική προσέγγιση. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται το όφελος στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, όταν δε θα δουν τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας που πληρώνουν μέσω της ΔΕΗ να αυξάνονται. Ένα έργο διαρθρωτικό, που θα συμβάλλει στη γενικότερη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας με πολλούς άμεσους και έμμεσους τρόπους.

Ένα έργο Πολιτισμού, γι’ αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους δούλεψαν και δουλεύουν γι’ αυτό. Ιδιαίτερα όμως για όσους δούλεψαν από χρόνια για να φτάσουμε στο να πάρει σάρκα και οστά το συγκεκριμένο έργο, και εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, αλλά και τον πρώην πρόεδρο της ΠΕΔ, Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, που αναγνώρισαν και υποστήριξαν πιστά το σχεδιασμό και την αναγκαιότητα του έργου.

Επίσης, το Δήμαρχο Θέρμης, το Θόδωρο Παπαδόπουλο, με τη θητεία του ως Αντιπρόεδρος στο Σύνδεσμο αλλά και με την εμπειρία των τόσων ετών, που εξυπηρετούσε τη Θεσσαλονίκη στο χώρο των Ταγαράδων. Τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, που βοήθησε τα μέγιστα στη χρηματοδότηση, και τέλος τον Υπουργό και πρώην μέλος των διοικήσεων του Συνδέσμου, το Σωκράτη Φάμελο».