Γερμανία: Αντιδράσεις μετά την εκλογή της Κραμπ-Καρενμπάουερ

Η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ εκλέχθηκε νέα πρόεδρος στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα στη Γερμανία, ωστόσο ο γερμανικός Τύπος επισημαίνει πως δεν είναι όλα… ρόδινα στο CDU μετά την αλλαγή ηγεσίας.

«Μετά την εκλογή της Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ ως προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι φοβούνται ότι έχει δημιουργηθεί ένα βαθύ ρήγμα μεταξύ των υποστηρικτών των υποψηφίων», αναφέρει στην διαδικτυακή του έκδοση το Spiegel online και συνεχίζει:

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος ρητώς είχε εκφράσει την υποστήριξή του στον Φρίντριχ Μερτς λίγο πριν από την εκλογή νέου προέδρου, συγκαταλέγεται στους ηττημένους. Είναι όμως ακριβώς αυτός, στον οποίο καταλογίζεται μια βαθιά μνησικακία εναντίον της πτέρυγας Μέρκελ, που τάσσεται τώρα ανοιχτά υπέρ της εποικοδομητικής συμπεριφοράς.

«Όποιος επιδιώκει τη ρεβάνς ή ακόμα και την εκδίκηση, σφάλλει. Δεν λειτουργεί έτσι η Δημοκρατία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ στην εφημερίδα Bild.

Επίσης, ο Χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός της Έσσης, Φόλκερ Μπουφιέ, ζήτησε να υπάρξει πειθαρχία στο CDU και δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Rheinische Post»:

«Υπάρχουν απογοητευμένοι. Το αντιλαμβάνομαι πολύ καλά, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποτραβηχτούν μουτρωμένοι στη γωνία».

Η ίδια η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ διαβεβαίωσε χτες το βράδυ σε εκπομπή του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD ότι «δεν υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές» μεταξύ αυτής και των δύο άλλων συνυποψηφίων της, των Φρίντριχ Μερτς και Γενς Σπαν. «Το όλο θέμα έχει να κάνει περισσότερο με την εικόνα με την οποία ξεκίνησε κανείς (την καμπάνια του)», εξήγησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ