Γερμανικό κλιμάκιο στην 84η ΔΕΘ ενόψει της συμμετοχής της Γερμανίας στην 85η διοργάνωση, το 2020

Tα πρώτα του σχέδια για τη συμμετοχή της Γερμανίας, ως τιμώμενης χώρας,  στην 85η ΔΕΘ, παρουσίασε στην τεχνική  συνάντηση που είχε σήμερα με τη διοίκηση και στελέχη γερμανικό  κλιμάκιο.
Στο κλιμάκιο, το οποίο βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο από την πρώτη ημέρα της 84ης ΔΕΘ, συμμετέχουν αξιωματούχοι και εκπροσώποι του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας, του εκθεσιακού οργανισμού της Κολωνίας (Koelnmesse) και της AUMA (Association of the German Fair Trade Industry).  Μάλιστα, το κλιμάκιο παρευρέθη στα εγκαίνια της Έκθεσης, αλλά και του περιπτέρου της φετινής τιμώμενης χώρας Ινδίας. 
Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν η  γενική πρόξενος  της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Sibylla Bendig,  ο  αναπληρωτής γενικός πρόξενος Carsten Müller και ο  γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου,  Αθανάσιος Κελέμης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ξεδιπλώθηκε τόσο η εκθεσιακή όσο και η πολιτική διάσταση που αποδίδουν οι Γερμανοί στην συμμετοχή της χώρας τους στην 85η ΔΕΘ. Στην παρουσίαση αναλύθηκαν οι τομείς που θα προβληθούν στο γερμανικό περίπτερο, όπου θα δοθεί έμφαση στην τεχνολογία, την καινοτομία και την επαγγελματική κατάρτιση. 
Από την πλευρά της η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo ανέπτυξε θέματα προώθησης της γερμανικής συμμετοχής, αλλά κι έναν ευρύτερο σχεδιασμό για τις αγορές-στόχους.
Η σημερινή δεν ήταν η πρώτη επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς προηγήθηκαν και άλλες τεχνικές συναντήσεις, ώστε να αναλυθούν λεπτομέρειες γύρω από τη γερμανική συμμετοχή και να διευθετηθούν τεχνικά ζητήματα.
Η προετοιμασία της γερμανικής συμμετοχής εξελίσσεται με ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς και προεξοφλεί ένα άρτιο και υψηλών προδιαγραφών εκθεσιακό αποτέλεσμα, επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΔΕΘ-HELEXPO. Μάλιστα, στο γερμανικό περίπτερο θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις B2B συναντήσεις, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος επιχειρηματικών συνεργασιών. 
 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.