Γεροβασίλη: Προστασία των πολιτών, όχι καταστολή

«Η προστασία των πολιτών είναι ουσιώδης και κρίσιμη για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου» είπε σε συνέντευξή Όλγα Γεροβασίλη.

Η υπουργός Προστασία του Πολίτη είπε ότι «μιλάμε για προστασία των πολιτών και όχι για καταστολή. Μιλάμε για ασφάλεια που βασίζεται στην εμβάθυνση των δημοκρατικών αρχών με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και όχι στη διεύρυνση του αυταρχισμού με το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν».

Ως εκ τούτου, είπε, «θα αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα εγκληματικότητας με απαντήσεις επιχειρησιακές και θεσμικές που διακρίνονται και από οργανωτική επάρκεια και από αξιακή συγκρότηση. Αυτό έλειψε στα πρώτα χρόνια των μνημονίων δημιουργώντας εκρηκτικό κλίμα στην ελληνική κοινωνία, που βρέθηκε στο στόχαστρο όσων χρεοκόπησαν τη χώρα και προσπάθησαν με αυταρχισμό να επιβάλλουν το αφήγημα της συλλογικής ευθύνης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κυρίαρχη προοδευτική δύναμη του τόπου»

Αναφερόμενη στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ, η Όλγα Γεροβασίλη επισημαίνει ότι «κάθε γέφυρα έχει δύο άκρα. Προς απογοήτευση κάποιων, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κυρίαρχη προοδευτική δύναμη του τόπου. Κι έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι χτίζει γέφυρες, δεν γκρεμίζει. Και θα έλεγα πως στο συγκεκριμένο ζήτημα, το μετεξελιγμένο ΠΑΣΟΚ δεν κόβει καν τις γέφυρες, τις έχει εγκαταλείψει, όπως έχει εγκαταλείψει κάθε προοδευτική οδό, στρεφόμενο δεξιότερα. Κι αυτό το κάνει κάθε φορά που έχει την ευκαιρία να διαβεί προς τα αριστερά συναντώντας αν όχι εμάς, τουλάχιστον την προοδευτική αφετηρία του».