Για σεξουαλική παρενόχληση κατηγορείται ο διάσημος σεφ Μπατάλι

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκεται ο διάσημος σεφ Μάριο Μπατάλι, καθώς το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης ερευνά καταγγελίες εις βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.

Την είδηση έκανε γνωστή η τηλεοπτική εκπομπή 60 Minutes, η οποία αποκάλυψε τους νέους… μπελάδες για το γνωστό σεφ, ο οποίος ήδη αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση από τέσσερις γυναίκες.

Ο ίδιος, πάντως, με δήλωσή του προς το CBS, αρνήθηκε κατηγορηματικά τις νέες κατηγορίες, ενώ το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις κατηγορίες ή να επικοινωνήσει άμεσα με την αστυνομία και με κάποιον εκπρόσωπο του διάσημου σεφ.

Απίστευτες οι καταγγελίες για τον Μπατάλι

Ο Μάριο Μπατάλι, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης πολυάριθμων εστιατορίων, κατηγορείται ότι νάρκωσε και επιτέθηκε σεξουαλικά εναντίον μιας υπαλλήλου σε ένα από τα εστιατόριά του το 2005, σύμφωνα με την έρευνα.

Η καταγγέλλουσα, το όνομά της οποίας δεν αναφέρθηκε στην εκπομπή, δήλωσε στο δημοσιογράφο Άντερσον Κούπερ ότι ήταν προσκεκλημένη του Μπατάλι σε πάρτι στο Spotted Pig, ένα κοσμικό εστιατόριο στο West Village της Νέας Υόρκης ιδιοκτησίας ενός φίλου του Μπατάλι.

Το CBS κάλυψε το πρόσωπό της στην συνέντευξη που έδωσε, κατά την οποία εξέφρασε φόβους ότι τυχόν αποκάλυψη της ταυτότητάς της πιθανόν να έθετε σε κίνδυνο τις μελλοντικές επαγγελματικές της προοπτικές στη βιομηχανία της εστίασης.

«Ποιος θέλει να καθορίζεται από τη χειρότερη ημέρα της ζωής του;», διερωτήθηκε.

«Βροχή» οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Άλλοι υπάλληλοι του εστιατορίου κατήγγειλαν στον Κούπερ, ότι είδαν τον Μπατάλι να αγγίζει με ανάρμοστο τρόπο άλλες γυναίκες. Οι νέες καταγγελίες έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά ανάλογων καταγγελιών που οδήγησαν στη δημιουργία του κινήματος #MeToo.

Το Δεκέμβριο του 2017, ο Μπατάλι απολύθηκε από το ABC όπου συμπαρουσίαζε την εκπομπή The Chew, ενώ αποσύρθηκε από την εταιρεία εστιατορίων του όταν δημοσιοποιήθηκαν οι καταγγελίες των τεσσάρων γυναικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ