Γιορτή του χάντμπολ στο Μουσείο της Ακρόπολης

Παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργου Γεωργαντά, του αντιπροέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρώην προέδρου της ΟΧΕ, Στέλιου Αγγελούδη, και του τέως γ.γ.Α., Ιούλιου Συναδινού, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων χάντμπολ Α1 ανδρών και γυναικών, για την περίοδο 2019-20, καθώς και οι βραβεύσεις των κορυφαίων της περασμένης σεζόν.

Ιδιαίτερες στιγμές της εκδήλωσης ήταν οι βραβεύσεις των εθνικών ομάδων μπιτς χάντμπολ ανδρών και γυναικών, που πριν λίγες ημέρες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες της Πάτρας, αλλά και η βράβευση δύο αθλητών με τεράστια προσφορά στο ελληνικό χάντμπολ, του Αλέξη Αλβανού και της Πέγκυς Βέμη, που αποχώρησαν από την ενεργό δράση.

“ Χαίρομαι που είμαι εδώ σήμερα, γιατί το χάντμπολ είναι ένα άθλημα που το αγαπάμε και το υιοθετούμε”, ανέφερε στον χαιρετισμό του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. “ Χάρηκα πολύ που πριν λίγες ημέρες οι ομάδες ανδρών και γυναικών του μπιτς χάντμπολ κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων της Πάτρας. Το Παγκόσμιο εφήβων του 2021 στην Αθήνα, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαρία να πετύχουμε την ανάπτυξη και θα έχουμε στενή συνεργασία με την ομοσπονδία. Τα χρήματα που λαμβάνετε, τόσο από τα κρατικά ταμεία μέσω ΕΡΤ, όσο και μέσω ιδιωτικών χορηγιών, θα φροντίσουμε να είναι όσο το δυνατόν περισσότερα”, πρόσθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, εξήγησε την παρουσία του στην εκδήλωση, υπενθυμίζοντας ότι προέρχεται από το Κιλκίς, μία πόλη με μεγάλη παράδοση στο άθλημα της χειροσφαίρισης. “ Το χάντμπολ μπορεί να δώσει μεγάλες χαρές και συγκινήσεις, ακόμη και σε μία μικρή επαρχιακή πόλη όπως το Κιλκίς. Το χάντμπολ ενώνει!”, τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Γεωργαντάς.

“ Φυσάει άλλος αέρας στο άθλημά μας. Το χάντμπολ πιστεύει στις δυνάμεις του, αλλάζει σελίδα και προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Αν λύσουμε το γηπεδικό θέμα, ιδίως στην Αττική, θα προχωρήσουμε με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς”, επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Κώστας Γκαντής, ενώ ο α΄ αντιπρόεδρος της ΕΟΕ, Στέλιος Αγγελούδης, στάθηκε στο “ μέχρι τωρα κερδισμένο στοίχημα”, όπως το χαρακτήρισε, της συνύπαρξης στο πρωτάθλημα μεγάλων ιστορικών συλλόγων (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) και σωματείων που παραδοσιακά δίνουν βάρος στην ανάπτυξη του αθλήματος.

Η ομοσπονδία βράβευσε τις ομάδες του Ολυμπιακού (άνδρες) και του ΠΑΟΚ (γυναίκες), για την κατάκτηση του νταμπλ την περασμένη σεζόν, καθώς και τους κορυφαίους και τις κορυφαίες των περσινών πρωταθλημάτων.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.