Απίστευτη γκάφα: Ο Βρετανός ΥΠΕΞ… μπέρδεψε την εθνικότητα της συζύγου του!

Γκάφα ολκής έκανε ο Βρετανός ΥΠΕΞ, Τζέρεμι Χαντ, κατά την επίσκεψή του στην Κίνα, καθώς δήλωσε στον Κινέζο ομόλογό του, ότι η Κινέζα σύζυγός του είναι… Γιαπωνέζα.

Στην αρχή των συνομιλιών στο Πεκίνο, ο Χαντ δήλωσε στον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι, ότι ο ίδιος έχει μακρά σχέση με την Κίνα, ξεκινώντας από ένα ταξίδι όταν ήταν 19 ετών.

«Η γυναίκα μου είναι Γιαπωνέζα», είπε αρχικά, πριν σπεύσει να διορθώσει το γλωσσικό λάθος του, λέγοντας: «Η γυναίκα μου είναι Κινέζα. Τι τρομερό λάθος για να κάνει κάποιος!», προκαλώντας τα γέλια των παρευρισκομένων.

«Η γυναίκα μου είναι Κινέζα και τα παιδιά μου είναι κατά το ήμισυ από την Κίνα, άρα έχουμε Κινέζους παππούδες που ζουν στη Σιαν και ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς με την Κίνα», πρόσθεσε.

Μόλις το δεύτερο ταξίδι του Βρετανού ΥΠΕΞ

Ο Χαντ παντρεύτηκε τη σύζυγό του, Λουτσία, τον Ιούλιο του 2009 και έχουν αποκτήσει έναν γιο και δύο κόρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Ο Χαντ, που ανέλαβε επικεφαλής της διπλωματίας του Ηνωμένου Βασιλείου αυτόν το μήνα, μετά την παραίτηση του προκατόχου του, Μπόρις Τζόνσον, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πεκίνο στο δεύτερο μόλις ταξίδι του στο εξωτερικό με τα νέα του καθήκοντα.

Σε κάθε περίπτωση, οι υπόλοιπες συνομιλίες με τον Γουάνγκ, πρώην Κινέζο πρεσβευτή στην Ιαπωνία που μιλά άπταιστα γιαπωνέζικα, εξελίχθηκαν πολύ καλύτερα.

Ο Χαντ δήλωσε αργότερα σε συνέντευξη Τύπου, ότι η Κίνα προσέφερε στη Βρετανία συνομιλίες για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μετά το Brexit.

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ