Γύρισε ολόκληρο τον κόσμο και του έκλεψαν το ποδήλατο στη Θεσσαλονίκη

Μέσω του γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμά Ψαρράα, συναντήθηκαν σήμερα μέλη της παράταξης «Οικολογία – Αλληλεγγύη» η οποία στέκεται στο πλευρό του Ολλανδού ποδηλάτη – ακτιβιστή, που γύρισε ολόκληρο τον κόσμο με ποδήλατο και του το έκλεψαν στη Θεσσαλονίκη.

«Σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση για να ο Γίτσε Μπουμά το ταξίδι του με προορισμό την Ινδία, στοχεύοντας να ενημερώσει, αλλά και να συγκεντρώσει χρήματα για τα παιδιά με καρκίνο, προτείναμε να τον ορίσει ο δήμος πρέσβη της πόλης» τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο επικεφαλής της «Οικολογία – Αλληλεγγύη» και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Σ’ ότι αφορά τη συνάντηση κατά τη διάρκειά της συζητήθηκε το ενδεχόμενο να βρεθούν τα χρήματα για την αγορά καινούργιου ποδήλατου από επιχειρηματία της πόλης, ωστόσο όπως τόνισε ο κ. Τρεμόπουλος «απαιτείται ένα ειδικό ποδήλατο που αντέχει μεγάλες διαδρομές, οπότε είναι και αρκετά ακριβό».

«Ενημερώσαμε για την πρόθεση του δήμου τον κ. Μπουμά, ο οποίος μάλιστα σχεδίαζε να επιστρέψει σήμερα στην Ολλανδία για την έκδοση των ταξιδιωτικών του εγγράφων, τα οποία επίσης εκλάπησαν, μαζί με όλα τα ρούχα και τα πράγματά του που βρίσκονταν στις ειδικές μπαγκαζιέρες του ποδηλάτου» τόνισε ο κ. Τρεμόπουλος και πρόσθεσε ότι αύριο ο Ολλανδός ακτιβιστής θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Επίσης σήμερα, στις 7 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Κήπου των Εποχών (στάση Σχολή Τυφλών), στη Νέα Παραλία, η “Οικολογία – Αλληλεγγύη” διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση για το νερό και τη διαχείρισή του, τον Θερμαϊκό και την προστασία του, το παραθαλάσσιο μέτωπο και τους νέους σχεδιασμούς, τις χρήσεις και το μέλλον του λιμανιού και άλλα θέματα της πόλης.