Γ.Αμανατίδης: «Ιστορικό βαρίδι η ΝΔ»

«Ιστορικό βαρίδι» που θέλει να ακυρώσει τη συμφωνία για το Σκοπιανό χαρακτήρισε τη ΝΔ ο Γιάννης Αμανατίδης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, ο υφυπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε την Πειραιώς πως άλλα λέει στο εξωτερικό και άλλα στο εσωτερικό της χώρας. «Είναι κακό ένα κόμμα όπως η αξιωματική αντιπολίτευση που θέλει να κυβερνήσει, να κρίνει κοιτώντας στο εσωτερικό της», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Δεν θα διχάσετε εσείς τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός ενωμένος, έδωσε ενωμένος τη μάχη αυτά τα χρόνια, ενωμένος βγαίνει από την κρίση και ενωμένος θα δώσει τον αγώνα του για το μέλλον. Η θέση σας είναι πολιτικά ανεύθυνη, είναι ανιστόρητη και επικίνδυνη».

«Δεν πιστεύατε ότι θα γίνει η συμφωνία»

«Πρέπει να απαντήσετε, θέλετε ή όχι τη σύνθεση ονομασία; Τη θέλετε erga omnes πραγματικά; Θέλετε συνταγματικές αλλαγές; Είχατε αποφασίσει από την αρχή ότι δεν θα ψηφίζατε αυτή τη συμφωνία ή οποιαδήποτε συμφωνία. Άλλωστε, δεν πιστέψατε ποτέ ότι θα γίνει αυτή η συμφωνία, όπως δεν πιστέψατε ποτέ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γινόταν η αριστερή παρένθεση. Γελαστήκατε και στα δύο», είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εξωτερικών.

«Υπερασπίζεστε τους λίγους και το παλιό»

«Η ιστορία θα μας κρίνει, για ό,τι κάνατε και ό,τι κάνετε σε βάρος της χώρας λειτουργώντας σαν ένα ιστορικό βαρίδι. Γιατί υπερασπίζεστε τους λίγους και το παλιό. Υπερασπιζόμαστε τους πολλούς και φέρνουμε το νέο. Μπορούμε να κοιτάξουμε τα μάτια τους Θεσσαλονικείς και όλον τον ελληνικό λαό και να του πούμε ότι η συμφωνία δίνει λύση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε ένα πρόβλημα χρόνων, υπηρετεί στο έπακρο την εθνική γραμμή και διασφαλίζει ρητά και επίσημα τις θέσεις της χώρας», κατέληξε ο κ. Αμανατίδης.