Πατούλης: Η παρουσία στη Γ.Δ. Μεταφορών σηματοδοτεί την ενεργοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου

Ολοκληρωμένο σχέδιο για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν στην έκδοση 100.000 νέων αδειών οδήγησης, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά την επίσκεψή του στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο προβλέπει τη σύσταση ομάδων εργασίας από στελέχη της διεύθυνσης Μεταφορών, με εντατικοποίηση της εργασίας τους, προκειμένου να διεκπεραιωθούν τα αιτήματα για την έκδοση των νέων αδειών. Ταυτόχρονα, προετοιμάζεται η πλήρης ενεργοποίηση του τμήματος Εξυπηρέτησης Αιτημάτων που υποβάλλονται μέσω ΚΕΠ, τα οποία με τη σειρά τους θα απευθύνονται σε ένα και μοναδικό σημείο για την παραλαβή των απαιτουμένων εγγράφων (διπλώματα άδειες κυκλοφορίας κλπ). Όπως επισημάνθηκε από τον γενικό διευθυντή κ. Δόλγυρα, τα αιτήματα για τις νέες άδειες οδήγησης μπορούν να διεκπεραιωθούν εντός τριμήνου. Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι θα συνεχιστεί η στενή συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου να επιλυθούν ζητήματα σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο των εξετάσεων για τους νέους οδηγούς. Εξέφρασε δε, την ικανοποίησή του για την σχετική νομοθετική ρύθμιση που προώθησε στις 31 Αυγούστου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλής.

Κατά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους, ο κ. Πατούλης τους κάλεσε να συμβάλουν με την εμπειρία και τη γνώση τους στην καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών, οι οποίες δέχονται σε ετήσια βάση πάνω από 2 εκατ. πολίτες. Σημείωσε δε, ότι η παρουσία του εκεί, τη δεύτερη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, «σηματοδοτεί την υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδίου» αλλά και «τη βαρύτητα που δίνει σε θέματα που σχετίζονται με την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών». Κλείνοντας, επισήμανε ότι «ο καλύτερος πρεσβευτής μας θα είναι ο πολίτης, ο οποίος θα εξυπηρετηθεί άμεσα από τις υπηρεσίες μας. Ενωμένοι, με συνεργασία και καλή διάθεση, μπορούμε να καταφέρουμε σημαντικά αποτελέσματα και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Θερμή υποδοχή του Γ. Πατούλη από τους εκπαιδευτές οδήγησης

Σημειώνεται ότι ο κ. Πατούλης έτυχε θερμής υποδοχής από τα μέλη της Ένωσης Εκπαιδευτών και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών. Ο πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτών Οδηγών Ν. Πουλιάσης και ο γ.γ Κίμων Λογοθέτης, παρέδωσαν ένα συμβολικό δώρο στον περιφερειάρχη, για την ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή του στην επίλυση προβλημάτων του χώρου. Επίσης τιμήθηκε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδηγών, Διαμαντής Ηλιάδης, ενώ παρών ήταν και ο αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Νικόλας Γρέντζελος.

Τέλος ο περιφερειάρχης συνοδευόταν από τους περισσότερους αντιπεριφερειαρχες του, Γεώργιο Δημόπουλο (Κεντρικού Τομέα Αθηνών), Αθανάσιο Αυγερινό (Ανατολικής Αττικής), Λουκία Κεφαλογιάννη (Βόρειου Τομέα Αθηνών), Ελευθέριο Κοσμόπουλο (Δυτικής Αττικής), Ανδρέα Λεωτσάκο (Δυτικού Τομέα Αθηνών), Δήμητρα Νάνου (Νότιου Τομέα), Σταυρούλα Αντωνάκου (Πειραιώς).

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.