Γ. Τσίπρας: «Κανένα παράπονο από επιχειρηματίες της Β. Ελλάδας»

Στη δυνατότητα ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων με τη Βόρεια Μακεδονία αναφέρθηκε ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, διαψεύδοντας ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση του Α. Τσίπρα με σημαντικούς επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας υπήρξαν παράπονα

«Στη σύσκεψη», είπε ο Γ. Τσίπρας μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», «δεν εκφράστηκαν παράπονα. Και δεν θα ήταν και κακό να εκφραστεί κάποιο παράπονο, σε μια σύσκεψη όλα υπάρχουν, αλλά το μόνο που δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα είναι το άσχημο κλίμα που υποτίθεται επικράτησε. Ήταν πολύ θετικό το κλίμα».

Για την επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Σκόπια, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου με τη συμμετοχή επιχειρηματιών, εκτίμησε ότι «ο ιδιωτικός τομέας θα ανοίξει καινούργιους δρόμους στις μεταξύ μας σχέσεις» και ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες, όπως εκφράστηκε και χθες στη συνάντηση, θα εκμεταλλευτούν στο μέγιστο δυνατό τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε και για την πρόθεση και των δύο πλευρών να καταλήξουν σε μια συμφωνία αναφορικά με τη φορολόγηση των ελληνικών επιχειρήσεων που εδρεύουν στη Βόρεια Μακεδονία, ώστε να λυθεί και το ζήτημα της διπλής φορολόγησης, αλλά γι’ αυτό, όπως είπε, θα χρειαστεί παραπάνω από ένας χρόνος.

Σημείωσε, επίσης, ότι στη σύσκεψη έγινε αναφορά στις ευκαιρίες που ανοίγονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις και στο γεγονός ότι οι κάτοικοι της Βόρειας Μακεδονίας επιθυμούν να αγοράζουν ελληνικά προϊόντα σε σχέση με προϊόντα άλλων γειτονικών χωρών.

Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη από τους γείτονες για μεταφορά τεχνογνωσίας («know how)» για τη Δημόσια Διοίκηση και άλλα ζητήματα, και ότι ανοίγεται αυτή τη στιγμή ένας καινούργιος δρόμος για την ελληνική οικονομία με τη γειτονική μας χώρα.