Δήμας: «Η ΝΔ δεν κάνει κομπλεξική αντιπολίτευση»

«Εμείς, στη ΝΔ, δεν κάνουμε κομπλεξική αντιπολίτευση», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, εξηγώντας πως η κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως βάση ότι όλα όσα προωθεί τώρα η κυβέρνηση, στο τέλος της θητείας της, έπρεπε να είχαν γίνει πολύ νωρίτερα.

Μιλώντας στον Τύπο, στο περιθώριο συμποσίου για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τον ρόλο της Γερμανίας στην περιοχή, που διεξήχθη, το Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Δήμας αναφέρθηκε στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, λέγοντας πως «μπορεί να φαίνεται επιτυχημένη και να είναι χαμηλό το επιτόκιο, αλλά θα έπρεπε να είχαμε ήδη πολύ χαμηλότερες αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου εδώ και αρκετά χρόνια, από το 2015 που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση».

«Θα κάνουμε την κριτική μας»

Πολύ νωρίτερα, κατά τον κ. Δήμα, θα έπρεπε να είχε επιλυθεί και το φλέγον, όπως τόνισε, ζήτημα των “κόκκινων δανείων”, αλλά και αυτό των 120 δόσεων, για το οποίο σημείωσε: “αν η συγκεκριμένη ρύθμιση που θα φέρουν, όταν την παρουσιάσουν θα έχει οφέλη για τη χώρα και θεωρήσουμε ότι είναι ένα θετικό βήμα, τότε θα την ψηφίσουμε. Αν δούμε, όμως, ότι δεν ανταποκρίνεται σε αυτό το οποίο υποτίθεται ότι θα αντιμετωπίσει, θα το συζητήσουμε. Την κριτική μας, πάντως, θα την κάνουμε στη βάση ότι θα έπρεπε να είχε έρθει στις πρώτες μέρες διακυβέρνησης της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα και όχι στις τελευταίες”.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας συμφωνεί με την άποψη συναδέλφων του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι η χώρα βρίσκεται σ’ ένα άτυπο 4ο μνημόνιο, ενώ για τις εθνικές εκλογές σημειώνει ότι η Νέα Δημοκρατία και επιδιώκει και πιστεύει στην αυτοδυναμία, αλλά ακόμα και αυτοδύναμη, θα επιδιώξει “ευρύτερες κοινοβουλευτικές και κοινωνικές πλειοψηφίες”.

«Κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα»

Ο κ. Δήμας βλέπει, όπως είπε, «κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα» και ερωτηθείς εάν τη συνδέει με τις αντιδράσεις στη Συμφωνία των Πρεσπών εκτίμησε πως το εθνικό αυτό θέμα αυτό επηρεάζει την άποψη των πολιτών για το τι θα ψηφίσουν.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σημείωσε πως «ο πήχης των προσδοκιών είναι υψηλός», ενώ για τις ευρωεκλογές υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αναδειχθεί περισσότερο ο διάλογος για τις ευρωκάλπες, που στη χώρα μας έχει περάσει “σε δεύτερη μοίρα” λόγω του προεκλογικού κλίματος για τις εθνικές εκλογές.