Αρνείται ο δήμος Καλαμαριάς ότι υπάρχουν τρωκτικά στα δημοτικά κοιμητήρια

Διαψεύδει ο δήμος Καλαμαριάς τα δημοσιεύματα για τρωκτικά στα κοιμητήρια Καλαμαριάς, τα οποία μάλιστα προκάλεσαν και την παρέμβαση της Εισαγγελίας.

«Ουδέποτε παρατηρήθηκε στους ψυκτικούς θαλάμους και γενικότερα στους χώρους των κοιμητηρίων η εμφάνιση τρωκτικών ή εντόμων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

«Στα κοιμητήρια της Καλαμαριάς τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, με απόλυτο σεβασμό στους νεκρούς και τους συγγενείς τους», προσθέτει η ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η αναφορά «που φαίνεται ότι έγινε από μέλη της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών και Ταριχευτών Ελλάδος, για την εμφάνιση τρωκτικών κλπ. είναι παντελώς αβάσιμη και ανυπόστατη».

Παράλληλα, ο δήμος Καλαμαριάς δηλώνει ότι θα παρέχει κάθε συνδρομή στις αρμόδιες αρχές και πως αναμένει την εξέλιξη της προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του, ιδίως «για το δικαίωμα να στραφεί εναντίον όσων τέλεσαν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης».

Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες για τρωκτικά

Όπως προαναφέραμε, οι συγκεκριμένες καταγγελίες προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Εμμανουέλα Κετσιατζή, τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται αξιόποινες πράξεις, όπως παραβάσεις συνδεόμενες με τον υγειονομικό κανονισμό, έκθεση σε κίνδυνο και παράβαση καθήκοντος. Την έρευνα καλείται να φέρεις εις πέρας το ΑΤ Καλαμαριάς.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ποντίκια, αρουραίοι, κατσαρίδες κ.ά. κυκλοφορούν μέσα στα κοιμητήρια, ενώ από τους ψυκτικούς θαλάμους και τα νεκροστάσια αναδύονται άσχημες οσμές, γεγονός, που κατά τους καταγγέλλοντες, συνδέεται με την εμφάνιση των τρωκτικών.