Φωτ. αρχείου

ΔΕΘ: Αστακός η Θεσσαλονίκη λόγω Τσίπρα και… ΗΠΑ

Δρακόντεια είναι τα μέτρα που λαμβάνονται και φέτος για τη διεξαγωγή της 83ης ΔΕΘ.

Συναγερμός ασφαλείας έχει σημάνει διπλά φέτος καθώς πρώτον στη φετινή ΔΕΘ είναι τιμώμενη χώρα οι ΗΠΑ.

Δεύτερον, τα μέτρα θα είναι ακόμη πιο αυστηρά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας της έντονης δυσαρέσκειας που επικρατεί στην περιοχή για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και την κυβερνητική πολιτική.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη συμμετοχή αξιωματούχων από το FBI και τη CIA, που βρίσκονται από την περασμένη εβδομάδα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αμερικανοί πράκτορες έχουν ήδη έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε όλες τις κάμερες και τα συστήματα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να σχεδιάσουν και εκείνοι τα μέτρα προστασίας της αμερικανικής αποστολής στη ΔΕΘ, καθώς το περίπτερο των Ηνωμένων Πολιτειών θα είναι το μεγαλύτερο της Έκθεσης, ενώ στην πόλη θα βρεθεί και ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ, πράκτορες της CIA και του FBI θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, ενώ και η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου, το σκάφος διοίκησης USS Mount Whitney, θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Απροσπέλαστη πόλη η Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη μοιάζει ήδη αστυνομοκρατούμενη πόλη καθώς ήδη είναι έντονη η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Όπως έγινε γνωστό, στα μέτρα ασφαλείας θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, ακόμα και από την Αθήνα.

Ήδη, οι άδειες των αστυνομικών της πόλης έχουν ανακληθεί, ενώ αναμένονται και 60 διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, που επίσης συμπεριλαμβάνονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό για την αποτροπή επεισοδίων κατά το τριήμερο 7-9 Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι η φετινή έκθεση αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας 20ετίας, με τη συμμετοχή 1.500 εκθετών, ενώ η επισκεψιμότητα αναμένεται να καταρρίψει το περσινό ρεκόρ των περίπου 264.000 ανθρώπων.