ΔΕΘ-Helexpo: Αλλάζει τα δεδομένα η συμμετοχή της Ινδίας ως Τιμώμενης Χώρας το 2019

Για τη συμμετοχή της Ινδίας ως Τιμώμενης Χώρας στη ΔΕΘ του 2019 συζήτησαν στη συνάντησή τους η Πρέσβειρα της χώρας στην Ελλάδα, Shamma Jain, και η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo.

Ο πρόεδρος του εθνικού εκθεσιακού φορέα, Τάσος Τζήκας, καλωσόρισε την Πρέσβειρα της Ινδίας στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και σημείωσε ότι το γεγονός πως η Ινδία θα είναι Τιμώμενη Χώρα θα αναδείξει τις προοπτικές συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Επιπλέον, θα δώσει τη δυνατότητα για σύσφιγξη των οικονομικών, εμπορικών, επενδυτικών, αλλά και πολιτιστικών επαφών ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ινδία.

Ώθηση στις διμερείς εμπορικές σχέσεις

Από την πλευρά της, η κ. Shamma Jain επισήμανε τις μακρές ιστορικές και πολιτισμικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ τόνισε πως η συμμετοχή της Ινδίας ως Τιμώμενης Χώρας θα δώσει ώθηση στις διμερείς εμπορικές σχέσεις, αλλά και στην παρουσίαση των προοπτικών της Ινδικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, στη ΔΕΘ του 2019 θα δοθεί η δυνατότητα για αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας σε τομείς όπως η γεωργία και ο τουρισμός.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, αναφέρθηκε στη σημαντική ενίσχυση της ΔΕΘ, μέσω του θεσμού της Τιμώμενης Χώρας, ενώ υπογράμμισε ότι η Ινδία θα πάρει τη «σκυτάλη» από τις ΗΠΑ για να προσθέσει το δικό της «στίγμα» στο σημαντικότερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας.