ΔΕΘ-Helexpo: Συμφωνία για συνεργασία με Ekaterinburg Expo

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η διεθνοποίηση της δράσης της ΔΕΘ-Helexpo, η οποία υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον εκθεσιακό φορέα Ekaterinburg Expo, έναν από τους μεγαλύτερους της Ρωσίας.

Ο Ρωσικός φορέας διαχειρίζεται το νεότευκτο εκθεσιακό κέντρο Ekaterinburg Expo International Exhibition Center, που εγκαινιάστηκε το 2011 με εκθεσιακή επιφάνεια 100.000 τμ και φιλοξενεί περισσότερες από 100 διαφορετικές διοργανώσεις ετησίως και πάνω από 50 εκθέσεις. Μάλιστα, το Ρωσικό εκθεσιακό κέντρο είναι υποψήφιο για να αναλάβει τη διοργάνωση της World Expo του έτους 2025.

Η συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo

Στο πλαίσιο του μνημονίου, θα υλοποιηθεί μία πολυεπίπεδη συνεργασία ανάμεσα στη ΔΕΘ-Helexpo και στην Ekaterinburg Expo, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: την ανταλλαγή τεχνογνωσίας ανάμεσα στους δύο φορείς, τη διερεύνηση νέων τρόπων συνεργασίας και τη διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων και σεμιναρίων για την εξυπηρέτηση των παραπάνω στόχων.

Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στο διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκο Ποζρικίδη, και στο διευθύνοντα σύμβουλο της Ekaterinburg Expo, Igor Danilov.

«Η συνεργασία αυτή είναι μια ευκαιρία για τη ΔΕΘ-Helexpo να διευρύνει το πεδίο δράσης της με νέες διεθνείς συμμαχίες, στο πλαίσιο της στρατηγικής και του μεγάλου στοιχήματος του εθνικού εκθεσιακού φορέα για περαιτέρω διεθνοποίηση» τόνισε σχετικά ο κ. Ποζρικίδης.