Δεν ανακοινώθηκαν αντίμετρα στον Έλληνα πρέσβη

Ως «φιλική» λογίζεται η συζήτηση που είχε ο  Έλληνας πρεσβευτής στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, όπου εκλήθη νωρίτερα σήμερα καθώς δεν του ανακοινώθηκαν αντίμετρα στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών.

Σύμφωνα με πηγές του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην συνάντηση δεν ανακοινώθηκαν αντίμετρα προς την Ελλάδα για το θέμα των απελάσεων των Ρώσων διπλωματών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση είχε επίκεντρο τις προχθεσινές δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠ.ΕΞ., Μαρία Ζαχάροβα και την αντίδραση του ελληνικού ΥΠ.ΕΞ..

Νέο μήνυμα της Ρωσίας προς την Ελλάδα

Την ίδια ώρα η ρώσικη πρεσβεία στην Αθήνα έστελνε νέο μήνυμα δια στόματος του ρώσου πρέσβη Αντρέι Μασλόφ εκφράζοντας απογοήτευση.

«Τα τελευταία χρόνια ήταν περίοδος πρωτοφανούς ακμής στις ρωσο-ελληνικές σχέσεις», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρέσβης. «Ο πλούσιος πολιτικός διάλογος στο υψηλότατο και υψηλό επίπεδο, το Αφιερωματικό έτος Ρωσία – Ελλάδα 2016, το κοινό Έτος Τουρισμού 2017/2018, στενές επαφές αρμόδιων υπουργείων, επιχειρηματιών και κοινωνίας των πολιτών».

Ωστόσο, «οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς, κατά την φετινή χρονιά των 190 χρόνων από την ίδρυση των διπλωματικών μας σχέσεων και της 25ης επετείου του θεμελιώδους Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας, έχουν γίνει απογοήτευση για μας».

Τέλος, ο Ρώσος πρέσβης χαρακτηρίζει «σωστή και ισορροπημένη» τη δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μ. Ζαχάροβα συγκρίνοντας με αυτήν του ελληνικού ΥΠΕΞ, που τη χαρακτηρίζει υπερβολική».