«Δε θα αντέξει μέχρι τον Μάιο η κυβέρνηση»

Νωρίτερα από τον Μάιο του 2019 εκτιμάει ότι θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στα Χανιά όπου και βρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές αναφέρθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και στις προετοιμασίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ψηφοδέλτια.

«Βλέπω μια κυβέρνηση η οποία παραπαίει, βλέπω μια κυβέρνηση της οποίας δεν βγαίνει κανένα ζήτημα, ούτε στην οικονομία, ούτε στην εξωτερική πολιτική. Δυστυχώς στην εξωτερική πολιτική τα πράγματα είναι πολύ δυσκολότερα. Άρα, δυσκολεύομαι πάρα πολύ να δω πως μια εξαιρετικά εύθραυστη πλειοψηφία θα μπορεί να αντέξει μέχρι τον Μάιο. Είναι κολλημένοι στην καρέκλα τους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και οι βουλευτές οι οποίοι υποστηρίζουν έχουν τη διάθεση να συνεχίσουν βλέποντας τη δημοσκοπική κατρακύλα των ΑΝΕΛ».

«Θα είμαι και πάλι στην πρώτη γραμμή»

Κληθείσα να σχολιάσει τις εσωκομματικές προετοιμασίες και τα ψηφοδέλτια που προετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κα Μπακογιάννη τόνισε:

«Η Ν.Δ. ετοιμάζει ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα και βεβαίως και στα Χανιά και να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι τα Χανιά στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πάντα η πρώτη του προτεραιότητα. Κάθε πράμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο. Προ στιγμήν βρίσκομαι στα Χανιά για να κάνω διακοπές να δω φίλους οπότε στην πρώτη φάση θα κάνω αυτό. Από εκεί και πέρα όταν ληφθούν οι αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη τότε θα είμαι πάλι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, όπου με τάξει».