Δημ. Σύμβουλος Μαραθώνα: «Προκλητική η απουσία του Ηλ. Ψινάκη»

Ο Ηλίας Ψινάκης δεν παρέστη στο δημοτικό συμβούλιο του Μαραθώνα, το οποίο πραγματοποιήθηκε για τους πληγέντες των φονικών πυρκαγιών της Ανατολικής Αττικής και αυτό ήταν κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά από τον σύμβουλο, Αλέξανδρο Αστρινάκη, ο οποίος μίλησε στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» στηλιτεύοντας την απουσία του δημάρχου.

«Είχαμε ένα δυσάρεστο, διοικητικής φύσης, γεγονός, καθώς ο δήμαρχος Μαραθώνα, ο κ. Ψινάκης δεν ήταν παρών στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τους πυρόπληκτους. Ήταν απόγευμα στις 18.00 και δεν ήρθε ο ίδιος ο δήμαρχος» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλ. Αστρινάκης.

Και πρόσθεσε πως «ως δημοτικός σύμβουλος μπορώ να σας διαβεβαιώσω, με ημερομηνίες, ότι ο Ψινάκης απουσιάζει συστηματικά από όλες τις σημαντικές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και σε μεμονωμένες συνεδριάσεις όταν η κουβέντα αρχίζει να γίνεται συστηματική και να μπαίνουν μπροστά τα προβλήματα, σηκώνεται και φεύγει».

Επίσης συμπλήρωσε ότι «όταν υπάρχει κρίση, πρέπει να υπάρχει ένας ο οποίος αποφασίζει και κατευθύνει, αυτό έλειπε εδώ. Και είναι προκλητική η απουσία του από την συνεδρίαση, που έγινε παρουσία των επικεφαλής έχει αποτέλεσμα στην πράξη, δεν είναι προσωπικό το θέμα. Όταν είσαι δήμαρχος, υπουργός, πρωθυπουργός, πρέπει να είσαι παρών, αλλιώς πες «η κρίση με υπερβαίνει, «παραιτούμαι» και αναλαμβάνει ένας άλλος».

Για να καταλήξει λέγοντας ότι «κατά τα άλλα εδώ συνεργαζόμαστε πολύ καλά με τη δημοτική αρχή ως αντιπολίτευση, βάζουμε πλάτη όλοι για τους πυρόπληκτους, με δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, μας δίνουν και αρμοδιότητες. Επισημαίνω την συμπεριφορά του δημάρχου, γιατί έχει αποτέλεσμα για τους πυρόπληκτους. Δεν με ενδιαφέρει να πω «ο Ψινάκης είναι κακός», το τι είναι το ξέρει ο ίδιος».