Διαθεσόπουλος: «Άθλος και θαύμα το μετάλλιο του Γκολομέεβ»

ροη

Ως άθλο χαρακτήρισε ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου από τον Κριστιάν Γκολομέεβ, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Γκουανγκζού.

Η επιτυχία αυτή ήρθε μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες προετοιμασίας, που πόρρω απέχουν από τις αντίστοιχες των αντιπάλων του στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ δήλωσε συγκεκριμένα:

«Συγχαρητήρια στον Κριστιάν Γκολομέεβ και τον προπονητή του, Άκη Οικονόμου, για το τεράστιο αθλητικό επίτευγμα που κατάφεραν.

Μία χώρα σαν την Ελλάδα είναι εντυπωσιακό να κατακτήσει ένα ασημένιο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κολύμβηση, χωρίς τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους στους αθλητές και με τα γνωστά δυσεπίλυτα προβλήματα στις πισίνες. Πρόκειται για άθλο, ήταν ένα θαύμα. Το περιμέναμε και εύχομαι να συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο. Αναμέναμε πολλά από τον Γκολομέεβ, όσοι γνωρίζουν από κολύμβηση, αντιλαμβάνονται πόσο μεγάλη επιτυχία είναι αυτό το μετάλλιο. Δεκάδες αθλητές ήταν απέναντι από τον Κριστιάν και κατάφερε να χάσει μόνο από έναν εκπληκτικό Αμερικανό κολυμβητή. Αν κάποιοι γνώριζαν τις συνθήκες προπόνησης των δύο, θα έπρεπε να τρίβουν τα μάτια τους με την επιτυχία του Έλληνα αθλητή, καθώς οι διαφορές στις συνθήκες είναι χαώδεις. Θέλω και πάλι να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον Γκολομέεβ, την προπονητή του, Άκη Οικονόμου, και σε όσους συνετέλεσαν σε αυτή την επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση και τον αθλητισμό».

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.