Διανομή μπλε οικιακών κάδων στο Δ. Ηρακλείου Αττικής

Ξεκινά την Τρίτη (22/1) η δωρεάν διανομή μπλε οικιακών κάδων ανακύκλωσης για όλους τους δημότες του Δ. Ηρακλείου Αττικής που ενδιαφέρονται να γίνουν μέρος στην προσπάθεια του δήμου να εφαρμόσει και να προωθήσει ένα φιλικότερο προς το περιβάλλον και την πόλη σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου, η πρώτη γνωριμία με το πρόγραμμα θα γίνει την Τρίτη στο κεντρικό ΚΕΠ της πόλης, στον 1ο όροφο του δημαρχείου, όπου ο δήμος θα διανέμει από τις 10.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι μπλε οικιακούς κάδους σε όσους πολίτες θέλουν να βάλουν έναν στο σπίτι και να ξεκινήσουν και εκείνοι την οργανωμένη ανακύκλωση.

Η χρήση του κάδου είναι απλούστατη: ο πολίτης παραλαμβάνει τον κάδο σε flat μορφή (σ.σ. και ο ίδιος κατασκευασμένος από ανακυκλώσιμα υλικά), τον συναρμολογεί στο σπίτι του με λίγες απλές κινήσεις και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και ο κάδος είναι έτοιμος για χρήση.

Στον μπλε κάδο οικιακής ανακύκλωσης πετάμε: χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό, σίδερο λευκοσίδερο, συσκευασίες από χαρτόνι. Δεν ανακυκλώνονται: χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας, μικρά κομματάκια χαρτί, αφρολέξ, φελιζόλ, καλαμάκια.

Μπάμπαλος: «Ο δήμος γίνεται φιλικότερος προς το περιβάλλον»

«Στόχος μας είναι ακόμα περισσότεροι Ηρακλειώτες να γίνουν συμμέτοχοι στην εκστρατεία για ένα τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων της πόλης σύγχρονο, οικολογικό, αποτελεσματικό. Με την προώθηση περισσότερων εργαλείων ανακύκλωσης αφενός ο δήμος γίνεται φιλικότερος προς το περιβάλλον, αφετέρου εξοικονομούμε από το κόστος της απόρριψης των σκουπιδιών, κέρδος που μεταφράζεται σε μείωση των δημοτικών τελών, όπως πράξαμε τα δύο τελευταία χρόνια. Η ανακύκλωση είναι ένα στοίχημα που το κερδίζουμε όλοι μαζί», σχολίασε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.